Šopavasar Piedzīvojumu parks uzsācis savu 12. sezonu. Šajā laikā parks kļuvis ne tikai par ventspilnieku un pilsētas viesu iecienītu atpūtas un izklaides objektu, bet arī par vietu, kur savu pirmo darba pieredzi gūst daudzi Ventspils jaunieši.

Kā jau ierasts, sezona tiek sākta ar kādu jaunumu, un šogad tās būs jaunas piepūšamās atrakcijas bērniem. Atrakcija Kuģis būs aprīkota ar diviem slidkalniņiem un astoņiem šķēršļiem, savukārt atrakcija Osta sastāvēs no vairākiem elementiem. Tajā būs gan šķēršļu platformas ar lēkšanas iespējām, slidkalniņš un 12 vertikālie šķēršļi, kā arī grīdā iestrādāti slēpšanās un lēkāšanas elementi. «Iepriekšējā piepūšamā atrakcija, kas arī bija šūta īpaši pēc mūsu pasūtījuma, kalpoja septiņus gadus un bija viena no vecākajām parkā. Būtiski jaunajās atrakcijās būs tas, ka abās iestrādāta ūdens novadīšanas sistēma, kas ļaus pēc lietus ātrāk tās sakopt un sagatavot turpmākai izmantošanai,» stāsta parka pārvaldniece Inta Lapsiņa. Jaunās atrakcijas tiks atklātas 14. maijā, kopā ar vasaras tūrisma sezonu un velosezonu, bet pārējās ir pieejamas jau pāris nedēļu.

Diemžēl laika apstākļi aizkavējuši ūdens atrakciju atvēršanu, bet no 14. maija darbosies arī tās. Vēsais laiks pagaidām atturējis atklāt veikparka sezonu, taču arī tas tiks izdarīts jau tuvākajā laikā. Arī šogad paredzēts komplektēt apmācību grupas jauniešiem, pie kā darbs sākās jau pērn. Lapsiņa skaidro, ka šogad apmācībām tiks pievērsta ļoti nopietna uzmanība, tā ka visi, kas vēlas apgūt veikošanu, jau var interesēties par šādu iespēju. Gluži tāpat kā pērn, veikošanas sezonu plānots pabeigt ar īpašu pasākumu.

Nu jau par tradīciju kļuvis, ka vasarā Piedzīvojumu parks sadarbībā ar pilsētas domi un Nodarbinātības valsts aģentūru piedāvā skolēniem iespēju pastrādāt, kas dažiem ir arī pirmā darba pieredze. Šogad darbinieku atlase jau ir veikta, turklāt tai pieteicās tiešām iespaidīgs skaits pretendentu – vairāk nekā 150. «Cenšamies, lai skolēniem tā tiešām kļūtu par reālu iepazīšanos ar pieaugušo dzīvi, turklāt ne tikai strādājot. Piemēram, lai noskaidrotu piemērotību šim darbam, organizējām darba intervijas, kurās katrs varēja sevi parādīt un mēs varējām gūt priekšstatu par viņu valodas zināšanām, komunikācijas spējām un, protams, arī attieksmi pret šo darbu. Izvēlēties nebija viegli, bet galu galā atlasījām 71 skolēnu. Tiešām priecājos, ka viņiem būs šāda iespēja,» skaidro pārvaldniece. Piedzīvojumu parkā vasaras sezonā strādā arī ap 20 pastāvīgo darbinieku, līdz ar to kopumā tiek nodarbināts aptuveni 100 jauniešu.

Pagājušajā vasaras sezonā Piedzīvojumu parku apmeklēja 400 000 atpūtnieku, un šīs sezonas mērķis ir pārspēt šo rādītāju, taču parkā labi apzinās, ka šie rezultāti ir ļoti atkarīgi no laika apstākļiem. «Domājot par nākotnes vīziju un jaunām aktivitātēm, strādājam pie tā, lai tās būtu mazāk sezonālas un ar laiku mēs būtu atvērti visu cauru gadu. Lai būtu atrakcijas, ko varētu izmantot arī ziemā. Viena no tādām varētu būt rodelis, pie kura ierīkošanas strādājam ļoti nopietni,» atklāj Lapsiņa.

Protams, Piedzīvojumu parks gatavs uzņemt arī dažāda mēroga pasākumus. Sāksies viss 14. maijā ar vasaras tūrisma sezonas un velosezonas atklāšanu, bet turpināsies ar maratonu, nūjošanu, kantri festivālu Pilsētas svētkos, Ghetto Games, 20. Ventbunkera balvas izcīņu motokrosā un pat uzņēmumu sporta spēlēm.

Sācies skolēnu laiks

Mācību gada beigas ir laiks, kad ekskursijās dodas skolas, un īpašs piedāvājums šīm grupām sagatavots arī Piedzīvojumu parkā.

Piedzīvojumu parkā skolēni aicināti apmeklēt Kaķa taku ar piecām dažādām trasēm, izklaidēties atrakcijās un spēlēt peintbolu. Skolēniem ir iespēja izvēlēties komplektu, kurā ietilpst sešas atrakcijas, un šis piedāvājums, kā arī Kaķa taka un peintbols ir vieni no populārākajiem. Tāpat skolēnu grupām tiek piedāvāta iespēja atpūsties piknika vietā, kur iespējams atjaunot spēkus pēc atrakcijām. Īpašo piedāvājumu, protams, var izmantot ne vien viesi, bet arī pilsētas skolu grupas, tomēr pārvaldniece Inta Lapsiņa skaidro, ka pagaidām tas populārāks ir starp skolēniem no citām Latvijas vietām: «Ventspilnieki laikam jau ikdienā tāpat bieži apmeklē Piedzīvojumu parku, tāpēc savās ekskursijās labāk dodas kaut kur citur. Toties patīkami, ka pie mums, tāpat kā katru gadu, jau pieteikušies izlaiduma svinētāji. Arvien populārāks arī Ventspils skolēnu vidū kļūst peintbols, ko var spēlēt jau kopš 12 gadu vecuma. Bieži vien to izvēlas kā veidu, kā draugu pulkā nosvinēt dzimšanas dienu, un to dara gan puiši, gan meitenes.»

Piedzīvojumu parkā sastaptie Mārupes pamatskolas 2. klases bērni šeit atpūtās pirmo reizi, un viņu sajūsmu par atrakcijām nespēja kliedēt pat visai nemīlīgie laika apstākļi. Sevišķi aizrautīgi viņi stūrēja automašīnas bērnu autoskolā, taču viņiem patika arī viss pārējais. Kamēr bērni izklaidējās atrakcijās, piknika vietā viņiem cepās desiņas, kas pēc aktīvajām izklaidēm tika notiesātas ar lielu apetīti.

Mārupes pamatskolas 2. klases skolēni ar lielu prieku vizinājās pa bērnu autoskolu.

Par Ventspils un Piedzīvojumu parka piedāvājumiem mārupieši uzzinājuši ar vislabākās reklāmas palīdzību – savā pozitīvajā pieredzē dalījušies citi parka apmeklētāji. Kad viņi paši atbrauca uz Ventspili, nācās vien secināt, ka viss dzirdētais atbilst patiesībai. Mazos atpūtniekus un viņu skolotājas uzņēma atsaucīgi, ātri noorganizēja atrakcijas un arī palīdzēja, ja kādam kas bija nepieciešams. Jādomā, ka mārupieši tagad par savu pieredzi pastāstīs arī citiem, kas ļaus Piedzīvojumu parkam iegūt arvien jaunus draugus.


Lēkājot uz batuta ar gumijām, var izjust bezsvara stāvokli!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: