Ventspils Augstskolā viesojās lektors, LNT ziņu moderators, runas un uzstāšanās konsultants Mārtiņš Daugulis, kurš aizraujošā lekcijā stāstīja par kritisko domāšanu un medijpratību politikā, kā arī par to, cik ievainojama ir sociālo tīklu pasaule.

Vieslekcijā Mārtiņš Daugulis uzsvēra to, ka digitālās informācijas laikmets nosaka jaunus varas patēriņa principus sabiedrībā, kur kritiskā domāšana un medijpratība ir efektīvākais aizsarglīdzeklis, taču ar to nepietiek. Sabiedrībā veidojas jauna veida dialogs un komunikācijas pieeja.

Daugulis aizraujošā veidā, ar interesantiem piemēriem un teorijām skaidroja kritisko domāšanu, tās nozīmi un pielietojumu ikdienā. Viņš sociālo tīklu revolūciju asociēja ar tirgus laukumu, kurā palielinās konkurence, ikviens ir eksperts un vērojams informētības paradokss – jo vairāk man dod, jo mazāk es zinu.

Lekcijas noslēgumā klātesošie uzdeva dažādus jautājumus gan par lekcijā izskanējušajām atziņām, gan nesaistītām lietām, piemēram, par Mārtiņa Dauguļa darbošanos improvizācijas teātrī. Teātris un tur gūtā pieredze Mārtiņam noder ikdienā, komunicējot ar dažāda tipa auditoriju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: