Ventspils mērs Aivars Lembergs kandidēs pašvaldību vēlēšanās un, kā pats šodien apstiprināja preses konferencē, būs partijas "Latvijai un Ventspilij" kandidāts Ventspils mēra amatam.

"Mēru ievēl deputāti, tā kā tās nav tiešas vēlēšanas, bet šobrīd nav šaubu, ka pie sekmīga vēlēšanu rezultāta mūsu partija nemainīs viedokli par mēra kandidātu," sacīja Lembergs, apstiprinot, ka partija par mēra kandidātu nosaukusi viņu. "Jā, es to varu apstiprināt. Protams, ir svarīgi vēlēšanu rezultāti. Šobrīd mēs liekam eksāmenu vēlētāju priekšā."

Vaicāts, cik deputātu vietas jaunajā domes sasaukumā sev prognozē partija "Latvijai un Ventspilij", Lembergs norādīja, ka viņš tādas prognozes neveicot: "Kā katru gadu, arī šoreiz mēs dosim vēlētājiem atskaites, kādas pārmaiņas notikušas un kā ir attīstījusies Ventspils pēdējos četros gados tajos virzienos, kur pašvaldība var ietekmēt un par ko pašvaldība atbild tieši. Tad arī vēlētāji vērtēs. Protams, mēs labi zinām, ko varam un ko nevaram solīt. Mēs varam solīt tikai to, ko varam izdarīt. Mūsu pieeja ir tāda - ja mūs ievēl, tad solījumi jāizpilda. Nevaram mētāties ar solījumiem."

Vērtējot priekšvēlēšanu cīņu Ventspilī, Lembergs norādīja: "Protams, uz kampaņu pret Lembergu ir taisītas daudzas politiskās karjeras, un šajā gadā nav nekāds izņēmums, ka kampaņa pret mani ir kā politiskās karjera restarts."

"Latvijai un Ventspilij" savu kandidātu sarakstu plāno iesniegt šodien. Tas būs pilns saraksts ar 16 kandidātiem. Starp kandidātiem būs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieki Jānis Vītoliņš, Guntis Blumbergs un Didzis Ošenieks un pašreizējie domes deputāti Ilze Buņķe, Aigo Gūtmanis, Dainis Gīlis un Andris Grigalis.

Šobrīd Ventspilī iesniegi divi deputātu kandidātu saraksti - Saskaņas, kā arī Nacionālās Apvienības, Vienotības un Reģionālās Apvienības kopīgais saraksts.
Novadā savus kandidātus pieteikusi Zaļo un zemnieku savienība un pirmo reizi arī Saskaņa.

Ventspils pilsētas domē ir 13 deputātu vietas. 2013.gada pašvaldību vēlēšanās deviņas deputātu vietas domē ieguva partija "Latvijai un Ventspilij", divas vietas - toreizējās Reformu partijas un "Reģionu alianses" kopējais saraksts, bet pa vienai deputātu vietai - "Saskaņas centrs" un "Vienotība".

Lasi vēl

Komentāri (32)

  • -3
    qwerty 20.04.2017, 17:59:31

    Nu kas to būtu domājis ?

  • -2
    karlito 20.04.2017, 18:16:30

    Nekas pārsteidzošs...prognozējami.

  • -2
    reku 20.04.2017, 19:36:16

    „Īpaši dusmīgs pilsētas mērs kļūst tad, kad deputāti vēlas arī kaut ko uzzināt, piemēram, no kurienes pilsēta saņem valūtu, cik daudz un kur tā tiek izmantota. Tam, kas ar šādiem jautājumiem kļūst pārāk uzmācīgs, Lembergs atteic: „ Nevajag mani kaitināt!” To tiešām nevajag darīt, citādi iznāks tāpat kā pilsētā pazīstamam cilvēkam, ko 3.marta rītā pilsētas galva nosauca par mērkaķi.” (Latvijas Jaunatne, 1991.g. 3.maijs.)

  • -17
    marsis 20.04.2017, 20:38:17

    Nu šodien palasīju jauno pieteikto sarakstu;
    nu ko sacīt, labāk lai paliek vecais , pazīstamais un zin ko gaidīt, bet ne tie skaisti solītāji ar darba vietām un dzīves uzlabojumiem , dzīvokļiem.. sociālām mājām.. nu tik putnu pienu nesolīja..
    un klausoties var nojaust, ka tieši uz sāpīgām tēmām spiež; jā to mēs izdarīsim to izdarīsim, lai tik cilvēki notic.... vai tiešām noticēs??
    Kāpēc tad tas vis jau nav īstenots , kur šie stiprie darbīgie patreiz atrodas? Tādas manas domas un izjūtas,,,,

  • -2
    eu_beidz 20.04.2017, 20:47:10

    Man arī daļa no šiem personāžiem neievieš uzticību, bet mīļo cilvēciņ, ja Tu zinātu, cik Ventspilij ir (un ja noņems no siles esošo būs) naudas, tad Tu saprastu, ka ne tikai šos solījumus var izpildīt, bet arī tradicionālajam Jaungada salūtam sanāks!

  • -12
    marsis 20.04.2017, 21:03:29

    Jā, jā.. tik tad , ka tiek pie teikšanas visi solījumi pačib ; un tie nāks svētie kam nauda nepatīk???
    Nevajag būt naiviem un domāt, ka naudiņu lietos solījumu pildīšanā..

  • -2
    Guantanamo 20.04.2017, 23:35:44

    Laikam ievadā jāpasaka, ka vēlēšanās kandidē tie, kas nekur citur nevar sevi apliecināt ar cerībām uz vieglu naudu aiz saukļa “Gods kalpot…Mēs savai…”, vai tādi, kurus spiež pienākums pret varu - atražošana (valdošā sastāva tipiskākais paraugs). Tiek nonivelēti tādi indivīdu vērtēšanas kritēriji, kā loģika, mentālā un fiziskā noturība, pašizglītošanās spēja, saprāts, paškritika un neatkarība, bet dominē “tukšu salmu kulšana”, intereses un “mērīšanās ar stulbumu”, kas joprojām ir sekmīgi instrumenti vidējā vēlētāja psiholoģiskai apstrādāšanai.

    Ko mainīt Ventspilī?
    1. Varas decentralizācija ar mērķi paškritiski novērtēt primāro funkciju nodrošināšanu iedzīvotājiem.
    a) Piemērs, 10celiņu peldbaseina būvniecība ar noslodzei neatbilstošām uzturēšanas izmaksām, kā alternatīvu piedāvājot 4celiņu / 25m peldbaseina uzcelšanu Pārventā un esošā peldbaseina rekonstrukciju ar atbilstošu vingrošanas klašu izbūvi un SPA zonas samazināšana, paplašinot peldēšanas celiņus līdz 50m.

  • -1
    Guantanamo 20.04.2017, 23:38:12

    b) Daudzdzīvokļu ēku projektu attīstīšana. Vistīrākā PR kampaņa, kas noslēgsies ar metu izmešanu miskastē. Pietiek vēl Ventspils nekustamajiem īpašumiem, ko renovēt jau esošos īpašumus. Vai pievilkt visām mājām kanalizāciju, izbūvēt piebraucamos ceļus.
    c) Kaut vai tā pati veselības aprūpe. Skaista māja, iekārtas, bet kas notiek ar atbilstošu atalgojumu un ārstu kvalifikāciju. Izglītībai speciālistiem piemaksājam 500-1000 eiro, kādēļ ārsti apdalīti? Tā nav tikai valsts problēma.
    2. Ventspils Brīvostas pārvaldes stratēģijas reformēšana. Tās darbs ir fiasko un mazie, labie darbi tiek salīdzināti ar citām Latvijas pilsētām :D
    a) Politika ir nepareiza tajā, ka ir haotisks mēģinājums uzcelt kaut kādu ražošanas ēku un “izcopēt” tajā uzreiz lielu investoru. Ja reāli paskatāmies, esošie rūpniecības līderi Bucher, Malmar izauga “stallī” un tikai pēc gaisa apostīšanas, reālās komercvides izvērtējuma uzsāka darbu pie paplašināšanos.

  • -2
    Guantanamo 20.04.2017, 23:39:46

    Tādai mazai pilsētai ar ierobežotu brīvostas teritoriju uzdevums ir mazais, vidējais investors, kuram nav jābrauc aizmugurē ar īretu Renault Clio aiz 150 000 euro vērtu AUDI. Ja grib piesaistīt ārvalstu investorus mazo, vidējo uzņemumu kategorija, tad pilsētas mēram ir jāiemācās pazemība un elementāra pieklājība. Kādēļ nenoņem Dendrolight zimi?
    3.Brīvostas pārvaldes varas arogance, kas faktiski ir radusies pēc interešu konflikta atklāšanas. Tā joprojām grauj ostas turīgākos un pilsētas lielākos nodokļu maksātājus.
    4.Cilvēku emigrācijas mazināšana.
    a) Regulētās ekonomikas likvidēšana un interešu lobēšana.
    b) Pārskatīt budžeta finansējuma izlietojuma programmas. Pompozi būvniecības projekti, lēts mārketings, kultūras programmas, kam faktiski ir jāspēj pašfinansēties.
    c) Pārkvalifikācijas programmas.
    d) Efektīgāk strādājot ir jāceļ atalgojums, nevis jālepojas ar 14 miljoniem kontā, pieņemot, ka 23% uzreiz IIN atnāk atpkakaļ
    Neticiet tam, ko raksta avīzēs un stāsta frizētavās.

  • -1
    ozols 21.04.2017, 08:32:30

    Patika man viena anekdote : gliemezis uzrāpies augstu kalnā un Dievs viņam prasa : Kā Tu te tiki ? Gliemezis : Ar līšanu Kungs,ar līšanu! :)

  • -1
    ozols 21.04.2017, 08:36:43

    Teiciens komunistiem: Nav nekā svēta,jāliek uz ausīm! :)

  • -1
    ozols 21.04.2017, 08:51:49

    Ieejot Ventspils bankās sajūta,kad šie pamesti likteņa varā,visa aktivitāte nobīdīta Šveicē ! :)

  • -1
    Krišs 21.04.2017, 09:38:59

    Eu, a jūs par šo dzirdējuši esat? https://www.facebook.com/ar2pietiks/ Varbūt tiešām jāmet miers. Interesē, kāda šim onkulim būs pensija. Vai jau ir?

  • -2
    Arnis 21.04.2017, 10:20:47

    Lembergs saka, ka esot kaut kāda pretLemberga kampaņa un saraksti?! Nu neesmu nevienu tādu manījis. Gan pagaidām iesniegtais Saskaņas, gan trīs partiju apvienotais saraksts nekādu PRETLEMBERGA kampaņu nerīko, lai kā pašam Lembergam tas arī gribētos.

  • -15
    Гроссмейстер 21.04.2017, 11:09:33

    Arni, tu taču labi zini, par ko ir runa. "Saskaņa" tik tiešām ietur neitralitāti šajā Lemberga-Meroni cīņā. Bet par nacionālo/liberālo partiju jeb Meroni bloku to nevar teikt. Uzmanīgi palasi Kristovska rakstus tajā pašā ventspilnieks.lv - tur katra rakstā tiek pieminēts Lembergs, protams, negatīva nozīmē. Palasi Rēvaldes & Ratnieka Facebook un Twitter kontus. Tur taču vismaz 30% no tvitiem/postiem veltīti Lembergam, arī visi negatīvi. Aizmirsi, ka Rēvalde aizskrēja uz sorosītu žurnālu "Ir", lai uzceptu rakstu, ka Lembergs esot atlaidis Rēvaldi? Un Rēvaldes gānīšanos "Sūņu būdā", kur tika noniecināta gan Ventspils Augstskola un tās atsevišķi darbinieki (Avotiņš, Jaunzems), gan Lembergs, gan Vītoliņš. Un šī Rēvaldes/Ratnieka Lemberga anti-kampaņa nesākas dažus mēnešus pirms vēlēšanām, tā sākas vairāk nekā gadu pirms vēlēšanām! Iedomājies, kas par termiņu! Un Aivja Landmaņa "operatora" darbs? Vai neesi redzējis viņa šedevru - video "Kā Lembergs drāž tautu"? Šī nav Lemberga anti-kampaņa?

  • -3
    Arnis 21.04.2017, 10:22:01

    Tas, ka Lembergam ik pa laikam patīk Kristovski ķengāt, to gan var bieži gan sadzirdēt, izlasīt un video saskatīt... Baidās laikam.

  • -13
    keda 21.04.2017, 11:42:56

    Guantanamo tādus palagus sacepis, bet būt ar pirmo pieticis... Baseina plāns vienkārši lielisks :D Par to, ka Pārventā kaut ko nelielu varētu, vēl piekrītu, bet tā rekonstrukcija esošajam... Vecs ir vecs un no veca var iztaisīt tik, cik nu var. Turklāt, esmu diezgan drošs, ka arī naudu ir vienkāršāk dabūt kaut kam jaunam, nevis vecā pārtaisīšanai. Un vēl kas - valsts naudu, uz kuru cer arī būvējot jauno baseinu, var piesaistīt tieši valstiski interesantiem projektiem, tā kā valsts noteikti ir vairāk ieinteresēta jaunas , mūsdienīgas bāzes būvniecībā, nevis kaut kādās pārbūvēs un nelielu baseinu celšanā.

  • -12
    keda 21.04.2017, 11:43:42

    Vispār jau šķiet, ka Guantanamo vienkārši pārkopēja kāda saraksta programmu :)

  • -2
    Guantanamo 21.04.2017, 11:58:24

    Keda,

    Kāda ir atšķirība starp valsts naudu un pašvaldības naudu :)

    Uzcelt 30 miljonu muzikas skolu un līdz Kuldīgai pārsist riteni. Protams, ja tu brauc tikai ar riteni un spēlē klarneti, tad tava domāšana ir pareizā virzienā.

  • -13
    keda 21.04.2017, 12:07:48

    Ventspili ļoti maz ko uzceltu tikai par savu naudu, tāpēc ir gan Eiropas, gan valsts līdzfinansējums. Pareizāk sakot, tā ir pat lielākā daļa no projektu izmaksām.
    Un kāds sakars mūzikas skolai ar šoseju? Esi pārliecināts, ka to naudu var izlietot arī autoceļu remontam? Kaut kā jau nu jāšaubās...

  • -13
    marsis 21.04.2017, 14:29:35

    Ceļš, kas pieder Ventspils teritorijai ir ok!! tālāk ir cits saimnieks.. un kāds sakars ar muzikas skolu-tā ir vajadzīga, jo daudz gribētāju mācīties, tā varētu būt viena no lielākām Kurzemes pusē..
    Par Kristovski ... cilvēki padomājiet ar galvu un arī Rēvalde.. cilvēki, kas savu seju jau parādījuši sabiedrībai...

  • -3
    Guantanamo 21.04.2017, 14:50:27

    Par baseina rekonstrukciju - finansiālo tāmi peldbaseina pārbuvei perpendikulāri Lauku ielai, samazinot spa zonu. Kas tur neloģisks?Kādēļ nekur nav izskanējis šāds izvērtējums? Boiča tak tabulu uzcep, un no 8 līdz 10 celiņiem pamatojums gatavs.

    Tu savā viedokli daudz šaubies, izsaki kaut kādus pieņēmumus no publiskās "Lemberga" balss telpas. Vai valsts naudu izterē caur Kohēzijas fondu vai caur Emisijas kvotu pārdales programmu, vai caur deputātu kvotām ir absolūti vienalga, bet nav vienalga, kāds ir iztērētās naudas ieguvumus uz 1 valsts iedzīvotāju.

    Bet ar tevi ir garlaicīgi. Turklāt tā nav nekāda programma, tas ir mans viedoklis un redzējums ko vajag mainīt.

    Turklāt ir tāds uzņēmumi kā TestDevLab, Hansa Matrix, un tieši šie cilvēki ir jāiesaista saimniecības komisijās, jo cilvēku patēriņa struktūra sen ir mainījusies un jauniešus nenoturēsim pilsēta Indriksona Aletē vai Gūtmaņa rudzu laukos.

  • -6
    es 21.04.2017, 15:28:22

    Vienīgais trūkums esošajam baseinam: ka nav atjaunota pāreja starp baseinu (Ūdens piedzīvojumu parku) un 6.vidusskolu.

  • -4
    keda 22.04.2017, 13:13:10

    Vārdu sakot, tev ir interesanti tikai ar tiem, kuri dzied tev līdzi? Eiropas naudas tiek piešķirtas konkrētiem mērķiem, citie vārdiem sakot, ja jums šosejās ir kaut trīsmetrīgas bedres un 3 miljoni naudas, kas paredzēta koku zāģēšanai, jūs to tik un tā nedrīkstat tērēt ceļu remontam. Ceļu remontam nauda nāk no citām aktivitātēm, tāpēc arī apšaubu, ka mūzikas skola atņēmusi naudu šosejai. Tieši tāpat ir ar baseinu. LOK un peldēšanas savienība vēlas iegūt labu bāzi, kur ne tikai trenēties, bet rīkot mačus, varbūt arī starptautiskas. Ja Vpils gatava līdzdarboties tādas bāzes būvniecībā, Vpilij tiek nauda. Un otrādāk, ja Vpilij tiek tāda nauda, tad tāda bāze arī jābūvē.
    Var jau piesieties visam un pasniegt savu teoriju kā vienīgo pareizo, bet to otru pusi kā muļķus, nesaimnieciskus darboņus un nezin ko vēl, bet var jau arī mēģināt saprast. Ja, protams, ir tāda vēlme. ;)

  • -4
    Krišs 21.04.2017, 16:59:49

    Cita starpā, vienīgais, kurš te skaļi bļauj "PRET LEMBERGU", ir Kaimiņš.

  • -2
    Barons 21.04.2017, 17:55:02

    Viss cieņ pret Kaimiņ kung!
    Le viņ ir bļaut,to ir labak,neka to ienaid,kas tig pulkiem Ventspilniekiem pa viss šo ilg gad laik ir sakrāties iekš,noslēpt,jo baidities no repressij.
    Pulk cilvēk ir strādat iekš Pašvaldib iestād,un atklāt nav brīv uzstāties,jo var to dēļ pazaudet sav darb viet.Tā to ir,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: