Trešdien, 1.februārī, plkst. 18:00 Ventspils Digitālajā centrā notiks interešu izglītības nodarbību Atvērto durvju pasākums vecākiem. Tiek aicināti gan vecāki, kuru bērni jau darbojas daudzveidīgās tehnoloģiju nodarbībās šogad, gan vecāki-interesenti, kuri vēlas izzināt piedāvājuma saturu un kvalitāti.

Atvērto durvju pasākumā visi interesenti varēs uzzināt, kas tehnoloģiju pulciņos veikts šajā mācību gadā- tiks prezentēts skolēnu veikums digitālā foto un video, datorgrafikas un datoranimācijas, datorzinību pamatu, 3dimensiju datorgrafikas, mājas lapu izveides un dizaina, Prāta spēļu, digitālās mājturības, programmēšanas pamatu, robotikas, Microsoft IT akadēmijas un Start IT programmēšanas pulciņos. Tiks demonstrētas Digitālā centra pulciņu rīcībā esošās modernās tehnoloģijas, piemēram, roboti, droni, CNC darbagalds, 3D printeris u.c. Vecākiem būs iespēja arī pašiem izmēģināt roku nelielās meistardarbnīcās robotikā, 3D zīmēšanā, digitālajā mājturībā un programmēšanā. Pasākuma dalībniekiem tiks prezentēti ikgadējās nodarbību dalībnieku un viņu vecāku aptaujas rezultāti, lai uzskatāmi izprastu pulciņu kvalitāti Digitālajā centrā.

Lai sniegtu iespēju visiem skolēniem apgūt zināšanas, prasmes, iemaņas un attieksmes, kas ir nepieciešamas jēgpilnai tehnoloģiju izmantošanai, radītu par tām interesi, kā arī veicinātu vēlmi pēc mācībām skolā izvēlēties studēt tehnoloģiju jomu, 2015. gadā pilsētas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju stratēģijas ietvaros tika uzsākta programma datorprasmju apguvei. Ventspils Digitālajā centrā 2016./2017. mācību gadā tiek organizēti 16 dažādi datorprasmju pulciņi- kopumā 38 grupas, kurās darbojas gandrīz 500 Ventspils skolēni no 1.līdz 12.klasei.

Visas Digitālā centra pulciņu nodarbības ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: