Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) pieņēmusi lēmumu piešķirt Ventspils Mūzikas vidusskolai gandrīz 11 miljonus eiro jaunas mūzikas skolas ar koncertzāles funkciju būvniecībai Ventspilī.

Līdz ar to ir piesaistīts viss projekta īstenošanai nepieciešamais finansējums, un janvārī plānots sākt būvdarbus, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

No darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība" profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai paredzētajiem līdzekļiem Ventspils Mūzikas vidusskolai tiks novirzīti 10,9 miljoni eiro Eiropas Savienības (ES) un valsts finansējuma, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 9,3 miljonu eiro apmērā. Šī summa veido tikai daļu no jaunajai ēkai nepieciešamā kopējā finansējuma. Iepriekš, piedaloties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izsludinātajā projektu iesniegumu atlasē, no emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējuma Ventspils Mūzikas vidusskolas projektam jau iegūti 15 miljoni eiro.

"Vēl valsts budžetā ir paredzēti 4,5 miljoni eiro tuvākajiem trim gadiem, un ir arī jau agrāk piesaistītā nauda no Eiropas struktūrfondiem, kas ir ieguldīta projektēšanā," informēja Lembergs.

"Līdz ar to šī projekta realizēšanai nepieciešamā nauda ir," turpināja Ventspils mērs. "Ir noslēdzies iepirkums. Tuvāko divu nedēļu laikā tiks parakstīts būvniecības līgums, un janvārī sāks būvēt."

Ēkas būvniecību plānots pabeigt divos gados. Tikai pēc tam, kad būve būs nodota ekspluatācijā, varēs sākt ērģeļu montāžu, kas aizņems vēl divarpus mēnešus. "Ērģeles Vācijā jau tiek izgatavotas," piebilda Lembergs.

Kā ziņots, Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas būvniecības konkursā uzvarējis apvienības "Merks - Ostas celtnieks" piedāvājums. Konkursā uzvarējušās apvienības piedāvātā būvdarbu līgumcena ir 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

Ventspils Mūzikas vidusskola ir lielākā Kultūras ministrijas pārziņā esošā kultūrizglītības iestāde ārpus Rīgas un skolai nav savu pastāvīgu, profesionālajai darbībai piemērotu telpu jau kopš 2014.gada sākuma, kad tā pārtrauca darbību bīstamā stāvoklī esošajās ēkās. Kopš tā laika mācību process tiek organizēts vairākās pagaidu telpās dažādās vietās pilsētā. Šo problēmu plānots atrisināt, tuvāko gadu laikā Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā uzbūvējot jaunu mūzikas skolas ēku ar koncertzāles funkciju. Īstenojot šo projektu, uz jaunajām telpām pārcelsies visi 500 audzēkņi un 100 pedagogi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Frīdis 26.12.2016, 11:29:13

    Nu kas gan cits , ja ne Ostas celtnieks ! Pa visu ir padomāts . PAR VISU! Bez otkatiem šajā valstī nekas nenotiek ! NEKAS ! Mūzikas skola protams ir laba lieta , Bet cena kas kas nodokļu maksātājiem par to būs jāsamaksā , bus vēl "labāka". Bet tas jau Lembergus vairs neinteresē . Tāpat kā viņus neinteresē tas, vai maz vēl līdz tam laikam kad to uzcels, kāds te vēl būs palicis, kas to skolu apmeklēs !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: