Ļoti veiksmīga nedēļas nogale padevusies motokluba Rodeo komandai, divas dienas pēc kārtas izdevās izcīnīt uzvaru klubu vērtējumā – vispirms tas tika izdarīts Tartu, kur risinājās Latvijas čempionāta posms, bet jau nākamajā dienā Rodeo vīri bija pirmie arī Superkausa posmā Saldū.

Ceturtais Latvijas čempionāta posms risinājās Igaunijā un bija apvienots arī ar šis valsts meistarsacīkšu etapu, tāpēc konkurence bija ne tikai skaitliski liela, bet arī ļoti spēcīga. Svarīgas cīņas notika gan individuālajā, gan komandu vērtējumā, bet Rodeo komanda pēc mačiem varēja būt gandarīta ar faktiski visu. Ja nu vienīgi MX1 klasē Prītu Ratsepu savā trasē pievīla tehnika – igaunis pirmajā braucienā bija otrais, taču tad nobruka ātrumkārba un nācās stāties malā. Otrajā braucienā viņam trešā vieta, kas deva noderīgus punktus gan pašam, gan komandai, bet, protams, pats braucējs līdz galam gandarīts nebija – gribējās sasniegt vairāk. Tiesa, cerības uz pirmo vietu kopvērtējumā saglabātas un viņš pat par trim punktiem jau apsteidz Dāvi Ivanovu no MX Moduls. Šajā klasē septīto vietu izcīnīja Dāvis Līvs, kurš turpina neatlaidīgi startēt, neskatoties uz līdz galam nesaārstēto traumu.

MX2 klasē šajā posmā Rodeo palīdzēt nevarēja nesen komandai piesaistītais Roberts Justs, jo pasaules čempionātā piedzīvoja nepatīkamu kritienu un atkal iedzīvojās smadzeņu satricinājumā. Toties lielas cerības tika liktas uz Erki Kahro, jo komanda izmantoja savu džokeri, cerot, ka lielajā konkurencē igaunis atnesīs daudz punktu (jo vairāk braucēju klasē, jo džokers efektīvāks). Un viņš nepievīla – braucienos trešā un otrā vietā, kopvērtējumā bronza un labs skaits punktu komandas pūrā. Kristers Drevinskis šoreiz ierindojās 10. vietā, bet kopvērtējumā joprojām ir trešais. Tikai nesen atgriezies trasē pēc smagas traumas saārstēšanas, vērtīgus punktus jauniešu MX125 klasē turpina sarūpēt Toms Babris, kurš šoreiz ieņēma septīto un sesto vietu.

Komandu vērtējumā Rodeo izcīnīja pirmo vietu, tā turpinot pakaļdzīšanos MX Moduls komandai, kas gan šīs sezonas jaunieveduma – bonuspuntu – dēļ solās būt visai smaga (punkti komandām nāk ne tikai par vietām trasē, bet arī komandu kopvērtējumā: 1. vietai 50, 2. vietai 30, 3. vietai 20 utt.) Par čempionu kausu kopvērtējumā turpina cīnīties arī Rodoe direktors Arvis Sanders, kurš Senioru klasē šobrīd ieņem otro vietu: “Viss izšķirsies jau šajā svētdienā Dobelē – gan man, gan citiem, gan komandām. Cerības ir vienmēr, tāpēc cīnīsimies līdz galam, jo mums ir stabili un pārbaudīti braucēji, ar kuriem var strādāt un kuriem var uzticēties.”

Laika priecāties par Tartu panākumu Rodeo komandai gan nebija daudz, jo drīz vien pēc finiša nācās doties uz Saldu, kur jau nākamajā dienā notika Superkausa seriāla piektais posms. Rodeo bija nepieciešami punkti gan individuālajā, gan komandu vērtējumā. Un atkal palīdzēja stabilitāte. Punktus komandām dod četri labākie braucēji, bet Ventspils klubam tie finišēja ļoti tuvu cits citam. Trešais Brocēnu Lielajā balvā bija Ratseps, Kahro ierindojās ceturtajā vietā, Līvs bija piektais, bet Drevinskis – desmitais. Šādi rezultāti ļāva droši uzvarēt komandu vērtējumā un arī nostabilizēties pirmajā vietā sezonas vērtējumā. Ņemot vērā, ka Superkausā sportisti saņem punktus tikai par izcīnīto vietu, nav nekādu bonusu un džokeru, 24 punktu pārsvars pār Ādažu klubu Rodeo it kā jau ļauj justies komfortabli. Un tomēr arī šajā gadījumā nesteidzas paziņot uzvarētājus – viss izšķirsies trasē, bet notiks tas 16. oktobrī jaunajā Olaines trasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: