Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis un Ventspils Augstskolas rektora vietas izpildītājs Kārlis Krēsliņš parakstīja sadarbības līgumu.

Līgums paredz Ventspils Augstskolai un Ventspils Valsts 1. ģimnāzijai sadarboties nozares izglītības procesa nodrošināšanā, popularizēšanā un attīstības veicināšanā.

Ventspils Augstskola, sadarbojoties ar Ventspils Valsts 1. ģimnāziju, palīdzēs organizēt teorētiskās un praktiskās nodarbības skolēniem, tostarp nodarbības Ventspils Augstskolas laboratorijā. Augstskola piedāvās skolēniem arī tēmas datorzinātnēs, elektronikā, ekonomikā un biznesā zinātniski pētnieciskajiem projektiem, kā arī vadītājus tēmu izstrādes nodrošināšanai. Noslēdzot šo sadarbības līgumu, augstskola kopumā veicinās pedagoģisko sadarbību starp abām iestādēm, sadarbosies profesionālās orientācijas pasākumu organizēšanā un pedagoģiskā personāla izglītošanā. Turklāt, iepriekš saskaņojot ar Ventspils pilsētas domi un PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi”, Ventspils Augstskola iespēju robežās dienesta viesnīcā izmitinās pilsētā nedzīvojošos ģimnāzijas audzēkņus.

Līguma ietvaros Ventspils Valsts 1. ģimnāzija apņemas nodrošināt skolēnu dalību Ventspils Augstskolas organizētajās teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās, kā arī nodrošināt skolēnu informēšanu par Ventspils Augstskolas organizētajām teorētiskajām un praktiskajām nodarbībām, un zinātniski pētniecisko projektu tēmām.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    grosh 26.08.2016, 00:21:34

    Cien. izglītības iestāžu vadītāji (uz foto)! Paskaidrojiet, vai ekonomiku, biznesu, skolotāju apmācību vajadzīgi nodrošināt tikai gimnāzijai? A ko darīt citam skolam? Tas nav godīgi! Tad nevaru saprast, kā citiem "parastiem" skolotājiem, ekonomikas un sociālzinību skolotājiem, skolas audzēkņiem mācīt ekonomiku, strādāt laboratorijās, klausīt profesoru lekcijas, veikt petn.darbus utt. Kāpēc nav vienlīdzīgas attiecības un attieksmi ar citam skolam? Vai tikai gimnāzijai ir tada privilēģija izmantot VEA resursus?

  • 0
    kurirturir 26.08.2016, 07:41:12

    Pievienojos iepriekšējam komentāram. Ja laboratorijas ierīkotas ar domes atbalstu un daļēji no ventspilnieku nodokļu maksātāju naudas piemaksā profesoriem, tad arī pārējo ventspilnieku bērniem būtu jāļauj tās izmantot izglītībā. Kad slēgs līgumus ar pārējām skolām: 3., 4.vsk.?

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 29.08.2016, 11:29:30

    Šī sadarbības līguma ierosinātājs bija Ventspils Valsts 1. ģimnāzija. Ministru kabineta noteikumi Nr.129 „Ģimnāzijas un valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtība un kritēriji” 5.5 punkts paredz, ka uz valsts ģimnāzijas statusu var pretendēt izglītības iestāde, kura veic pedagogu tālākizglītības un metodiskā centra funkcijas plānošanas reģionā, sniedzot vispārējās izglītības iestādēm un pedagogiem metodisko atbalstu izglītības procesa organizēšanā pedagoģijas un skolvadības jautājumos. Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas sadarbība ar Ventspils Augstskolu paredz arī citu pilsētas skolu pedagogu iesaisti piedāvātajās aktivitātēs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: