Spilgts aizejošā mācību gada noslēguma notikums Ventspils 3. vidusskolas audzēkņiem bija ekskursija uz Rundāles pili. Tradicionāli šīs skolas teicamnieki, skolas konkursu un dažādu olimpiāžu uzvarētāji mācību gada beigās balvā saņem braucienu pa skaistākajām Latvijas vietām.

Šoreiz skolēnu ceļš veda uz Zemgali, priecējot ikvienu ar skaistajām Latvijas ainavām, kas lika vēlreiz saprast, cik skaista ir mūsu zeme. Arī Rundāles pils ventspilniekus sagaidīja ar patiesi vasarīgu un saulainu laiku. Rundāles pils skaistums neatstāja vienaldzīgu nevienu. Saskatīt skaistumu katrā interjera elementā, pieskarties vēsturei, ieelpot iepriekšējo gadsimtu aromātu izdevās visiem.

Īpaši romantisks noskaņojums pārņēma skolēnus, vecākus un skolotājus  pastaigas laikā pa pils parku. „Vārdiem nav iespējams izteikt arī ziedošo peoniju aromātu, ēnaino aleju maigo vēsumu, ūdens šalkoņu strūklakā,” savos iespaidos dalās  ekskursijas dalībnieki. Atvadoties no Rundāles pils, tika nolemts, ka ekskursija kļūs par atspēriena punktu jaunam skolas projektam - “Latvijas pilis”.

Ekskursija noslēdzās Rīgā, atrakciju kompleksā „Lido”. „Šī diena mums dāvāja labu garastāvokli, daudz jaunu iespaidu, taču pats galvenais – vēlreiz pierādīja, ka ir lieliski, kad līdzās ir draugi, bet skola ir mūsu ģimene,” piebilst ekskursijas dalībnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: