Saistībā ar jaunajām higiēnas prasībām izglītības iestādēs uz citām telpām plānots pārcelt Ventspils Centra sākumskolu, šodien savā iknedēļas preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs

Pašvaldībā tiek skatīts priekšlikumus pārcelt Centra sākumskolu uz Ventspils Vakara vidusskolas telpām. Iepriekš apsvērta arī ideja Centra sākumskolu izvietot tai netālu esošajā 6.vidusskolā, bet tad secināts, ka tas nebūtu pareizs lēmums un Ventspils Vakara vidusskolas telpas tam ir vairāk piemērotas.

"Mēs skatām priekšlikumu Centra sākumskolu pārcelt uz vakarskolas telpām, jo Centra sākumskolas telpas ir kādreizējais bērnudārzs un šīs telpas ir salīdzinoši nelielas. Tur nevar izvietot klases ar pietiekami lielu skolēnu skaitu," skaidroja Lembergs.

2015.gada 21.augustā stājās spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Higiēnas prasības vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēm", kas prasa no 2020.gada nodrošināt minimālo platību vienam skolēnam mācību telpā. Skolām būs jārod iespēja nodrošināt katram skolēnam ne mazāk kā divus kvadrātmetrus mācību telpā, lai ievērotu higiēnas prasības, nodrošinātu pietiekamu gaisa cirkulāciju, samazinātu infekciju slimību izplatību risku un mazinātu traumatisma iespējas.

"Līdz ar to skolotājiem pēc jaunās kārtības, kādu tagad taisās ieviest, ņemot vērā, ka no 2020.gada mainās sanitārās normas, kur prasība ir minimālā platība uz vienu skolēnu divi kvadrātmetri, tur [Centra sākumskolā] iznāk salīdzinoši nelielas klases un līdz ar to skolotāji saņems mazāku algu. Iznāks, ka viņi tiek sodīti," ieceri pārcelt Centra sākumskolu uz citām telpām pamatoja Lembergs.

"Šobrīd tiek veikti aprēķini un Izglītības pārvalde kopā ar vakarskolu un Centra sākumskolu gatavo priekšlikumus, jo skaidrs, ka tur vajadzēs arī ieguldīt naudu," piebilda Ventspils mērs. Viņš atzina, ka Centra sākumskolas pārcelšana uz Ventspils Vakara vidusskolas telpām būtu risinājums uz daudziem gadiem, savukārt Centra sākumskolas telpās nākotnē varētu atgriezties bērnudārzs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -5
    es 09.06.2016, 13:06:49

    ''par 6.vidusskolu nav padomāts.Ja tur iemitināsies vakarskola'' - par šādu iespējamību Lembergs neko neteica.

    ''Jau tā skolā mācās daudz krievu'' - cik cittautiešu šobrīd mācās skolā, salīdzinot ar 1995.gadu, ar 2000.gadu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: