No 28. līdz 30. aprīlim Lietuvā notika 3. Starptautiskā Mūzikas olimpiāde, kurā piedalījās 6 dalībnieki no Latvijas, tostarp Ventspils 4. vidusskolas audzēknis Andrejs Mārtiņš Grīnbergs (skolotāja Marga Tropiņa).

Andrejs olimpiādē ieguvis Zelta diplomu un 1. vietu jaunākajā grupā, kurā piedalījās 15 dalībnieki.

Pirmā olimpiādes diena sākās ar vienu stundu ilgu teorētisko zināšanu un klausīšanās prasmju pārbaudes testu, bet pēc tā dalībnieki pierādīja savas lapas lasīšanas un ritmizēšanas prasmes. Vēlāk sekoja tautasdziesmu dziedāšana. Savukārt 30. aprīlī norisinājās Olimpiādes noslēdzošais posms – oriģinālkompozīciju atskaņošanas koncerts, kurā Andrejs Mārtiņš Grīnbergs saņēma Atzinību par viņa komponēto un izpildīto oriģinālkompozīciju uz klavierēm.

„Man ļoti patika piedalīties šādā pasākumā, protams, neizpalika arī uztraukums. Vislielākais prieks man ir par satiktajiem cilvēkiem, draugiem. Visvērtīgākā iegūtā pieredze bija klausīties pārējo kompozīcijas. Es uzskatu, ka tas ir pats interesantākais – klausīties, ko ir izdomājuši citi un kā viņi to izpilda,” stāsta Andrejs Māriņš Grīnbergs. Arī skolotāja Marga Tropiņa priecājas par audzēkņa panākumiem un piebilst, ka darbs garajos starpbrīžos nav bijis veltīgs.

3. Starptautiskajā Mūzikas olimpiādē no Latvijas piedalījās V Latvijas Mūzikas olimpiādes finālisti, kas ieguva visaugstāko punktu skaitu un Zelta diplomu.

Olimpiādē piedalās dalībnieki no dažādām valstīm - Čehijas, Krētas, Slovākijas, Slovēnijas, Kipras, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    nu ko 03.05.2016, 15:12:05

    Malacis , Mārtiņ. tā turpināt! Lai Tev veicas visur!

  • 0
    Andris Akmentiņš 03.05.2016, 16:33:22

    Apsveicam :)

  • 0
    Marija Antonova 03.05.2016, 22:54:11

    Apsveicu! Liels prieks par tevi!

  • 0
    Eva Jansone 04.05.2016, 19:21:22

    Urāāā! Sveicieni, sveicieni, sveicieni! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: