27. februārī Ventspils Jaunrades nama LEGO Robotikas pulciņa dalībnieki Atis Hamsters, Kristians Kārkliņš, Jānis Edgars Tamsons un Māris Galauskis piedalījās sacensībās „Siguldas Robotu Kauss 2016”. Sacensībās piedalījās 179 dalībnieki, vairāk kā 70 skatītāji – interesenti, kā arī startēja 187 Roboti.

Sacensības notika piecās dažādās disciplīnās - "Mini Sumo", “LEGO Sumo”, "Sekošana līnijai", “Folkrace” un “LEGO Folkrace" 1.-6. klašu un 7.-12. klašu grupās. Sacensībās varēja piedalīties ne tikai ar LEGO, bet arī ar brīvās konstrukcijas robotiem.

Lai piedalītos sacensībās, puišiem reģistrācijas laikā bija jāiziet robotu apskate, kurā tika precīzi noteikti svara (max 2,5 kg), garuma un platuma (20x20cm) parametri, robota augstumam nebija nekādu aizliegumu. Pēc reģistrācijas robotus bija jāatstāj karantīnas zonā līdz sacensību sākumam.

Kopvērtējumā “LEGO Folkrace” kategorijā 7.-12. klašu grupā pārliecinoša 1. vieta Mārim Galauskim un Jānim Edgaram Tamsonam no Ventspils Jaunrades nama, bet “Mini Sumo” vecākajā grupā - 3. vieta šiem pašiem puišiem. 1.-6. klašu grupā “LEGO Sumo” starp 35. dalībniekiem Atis Hamsters un Kristians Kārkliņš no Ventspils Jaunrades nama ierindojās augstajā 10. vietā.

Par lieliskajiem audzēkņu sasniegumiem pateicība skolotājam Kārlim Grundšteinam un puišu vecākiem. Paldies par atbalstu arī Mārtiņam Galauskim.

Plānots, ka šī gada oktobrī starptautisks LEGO Robotikas pasākums varētu notikt Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    nu ko 02.03.2016, 16:01:04

    Prieks par aktīviem jauniešiem, malači. Tā turpināt. Cerams , ka turpmāk būs vairāk dalībnieku.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: