Ventspils Augstskolas rektore, asociētā profesore un vadošā pētniece Gita Rēvalde ir apbalvota ar Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu augstākās izglītības un zinātnes attīstībā.

Rektorei pasniegts arī Augstākās izglītības padomes Atzinības raksts par izcilu un nozīmīgu ieguldījumu Latvijas augstākās izglītības sistēmas pilnveidē, kā arī Latvijas Zinātņu akadēmijas Atzinības raksts par nopelniem Latvijas zinātnes un augstākās izglītības politikas veidošanā.

 

Asociētā profesore, vadošā pētniece Gita Rēvalde ir devusi nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zinātnes attīstībā, publicējot rakstus starptautiski citējamos un recenzētos izdevumos fizikas jomā, piedaloties ar referātiem starptautiski zinātniskās konferencēs. Strādājot Izglītības un zinātnes ministrijā, vadījusi Augstākās izglītības departamentu un devusi lielu ieguldījumu augstākās izglītības attīstībā, vadot augstākās izglītības stratēģisko plānošanas dokumentu sagatavošanu, ieviešot Boloņas procesa principus Latvijas augstākajā izglītībā, attīstot starptautisko sadarbību augstākās izglītības jomā, tai skaitā popularizējot Eiropas augstāko izglītību Āzijā. Gita Rēvalde devusi lielu ieguldījumu arī augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanas sistēmas uzlabošanā un augstskolu autonomijas attīstībā, nostiprinot augstskolu kā atvasinātu publisku personu statusu.

 

Pašreiz rektore Gita Rēvalde veiksmīgi vada Ventspils Augstskolu, stratēģiski veidojot to par Eiropas līmeņa universitātes tipa augstskolu, kas garantē absolventu nodarbinātību, attīsta izcilu zinātni savas darbības jomās un dod būtisku ieguldījumu sava reģiona un valsts attīstībā, kā arī aktīvi darbojas Ministru prezidentes L. Straujumas vadītajā Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskajā padomē, kurā viņu ir deleģējusi Latvijas Rektoru padome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: