Ventspils Augstskolā pulcēsies divu starptautisko konferenču dalībnieki. Dalībnieku vidū būs zinātnieki ar pieredzi, jaunie zinātnieki un zinātniskajā darbībā iesaistītie studenti no dažādām valstīm. Abas zinātniskās konferences saista viena tēma – astronomija, kas mūsdienās ir cieši saistīta arī ar citām zinātnes jomām.

 

No 18. līdz 21. augustam norisināsies “Eiropas jauno radioastronomu konference” (YERAC2015/ Young European Radio Astronomers Conference), kurā pulcēsies un referātus prezentēs jaunie savas jomas speciālisti. Ceturtdien, 20. augustā, tiks atklāta arī otra konference – “Pielietojamā astroinformātika un kosmisko datu apstrāde Baltijā” (BAASP2015/Baltic Applied Astroinformatics and Space data Processing), kura norisināsies līdz 21. augustam. Visas nedēļas garumā augstskolā notiks dalībnieku referātu prezentācijas par dažādiem aktuāliem pētījumiem.

 

Konferencēs piedalīsies dalībnieki no trīspadsmit valstīm: Latvijas, Igaunijas, Ukrainas, Krievijas, Itālijas, Vācijas, Nīderlandes, Apvienotās Karalistes, Zviedrijas, Polijas, Francijas, Šveices un Spānijas. Konferencei iesniegti 56 dalībnieku pieteikumi savu referātu prezentēšanai. Kopumā plānots, ka konferencēs piedalīsies aptuveni 70 - 80 dalībnieku. Abas konferences organizē Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: