Studentu dzīve rit roku rokā ar tusiņiem, kultūras un citiem pasākumiem, nakts dzīvi un klubiem. Kaut arī klubu Ventspilī nav daudz, mūsu augstskolas studenti tomēr pratuši atrast optimālu atpūtas veidu.

Nelielas aptaujas rezultātā izrādījies, ka visvairāk Ventspils Augstskolas studenti iemīļojuši bāru Easy – puse aptaujāto atzina, ka apmeklē šo iestādi, jo tur katru ceturtdienu notiek studentu vakari; turklāt nav jāmaksā par ieeju, kas, protams, nevar nepriecēt.

Taču citi sacīja, ka diemžēl nevar simtprocentīgi šo klubu nosaukt par savu, jo zināmu diskomfortu rada tas, ka nav precīzi sadalīta zāle starp smēķētājiem un nesmēķētājiem, kā arī publika, kas nāk uz studentu vakariem, taču kurus par studentiem nenosauksi...

Lai vai kā, kamēr ceturtdienas Easy bārā piederēs Ventspils Augstskolas studentiem, iestādei par jauniešu trūkumu, šķiet, nebūs jāsūdzas.

Kā otrā mīļākā atpūtas vieta tiek minēts pilsētas lielākais klubs Klondaika. Četri no desmit cilvēkiem sacījuši, ka viņiem patīk iestādes mūzika, gaisotne un stils. Tas ir dabīgi, jo viena bāra lete, kas ir visgarākā Ventspilī, vien ir ko vērta!

Tomēr šīs iestādes apmeklējums noteikti izmaksās dārgāk, nekā, aizejot uz to pašu Easy bāru: gribas pagaršot jaunu kokteili, uzspēlēt biljardu, virtuālo boulingu, pasūtīt mīļāko dziesmu. Klondaiku iecienījuši ne tikai studenti, bet arī pārējie pilsētas iedzīvotāji, par jauku iestādes bonusu var uzskatīt arī biežos tematiskos vakarus.

Daudzi no aptaujātajiem VeA studentiem minēja arī klubu Kurzeme, tiesa, pārsvarā

pagātnes laikā. Vecākie kursi vēl atceras, ka uz saviem pirmajiem Ventspils tusiņiem viņi devušies tieši uz šo iestādi.

Toreiz tur valdīja īpaša aura, noskaņa, kas padarīja šo vietu īpašu. Tagad šo klubu studenti izvēlas tikai tad, ja augstskola tur rīko kādu pasākumu. Vairāki cilvēki sacījuši, ka Kurzemi vajadzētu atjaunot: kā remonta ziņā, tā arī profila un kluba stila ziņā. Tad šī vieta, iespējams, kļūtu populāra jauniešu vidū.

Daži studenti aptaujas laikā pastāstīja, ka Ventspilī uz diskotēkām neiet, bet izvēlas apmeklēt klubus citās Latvijas pilsētās, piemēram, Liepājā vai Valmierā. Jaunieši savu izvēli pamatoja tādējādi, ka Ventspilī viņiem diemžēl nav izdevies atrast klubu vai atpūtas vietu ar viņiem saistošu gaisotni un mūziku.

Protams, gaumes ir dažādas, taču izrādās, ka studentiem patīk izvēlēties arī dažādus klubus. Un tomēr – studenti, iespējams, ir vienīgā cilvēku kategorija, kas nav izlaisti un var izklaidēties praktiski jebkurā vietā. Nav svarīgi, kur studenti tusējas, galvenais, lai studē labi!

Foto: Pēteris Rūcis

Pēc saspringtas mācību nedēļas daļa VeA studentu dodas atpūsties uz kādu Ventspils klubu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: