Seši Ventspils Augstskolas studenti piedalījās praktiskā biznesa konkursā, kur divu dienu laikā izspēlēja biznesa un valsts iekārtas simulāciju. Studenti godam izcīnīja iekļūšanu konkursa finālā.

Konkurss notiek trīs kārtās, no kurām 1. kārta jau norisinājās martā, kuras laikā komandas spēlēja ar biznesu saistītu galda spēli. No Ventspils Augstskolas bija pieteikušās divas komandas, no kurām abas, kopā ar 38 citām komandām, iekļuva 2. kārtā.

 

Konkursa otrā kārta notika divas dienas, 4. un 5. aprīlī. Katru dienu 8 stundas tika spēlēta simulācijas spēle, kur daži dalībnieki, pārvaldīja valsts iekārtu, tas ir veidoja parlamentu, valdību, tiesu sistēmu, savukārt citi dalībnieki veidoja uzņēmumus un piedalījās biznesā.

 

Ventspili pārstāvēja divas komandas – komanda „Džentlmeņu līga” (Nauris Mālītis, Kristaps Auzāns, Varis Putniņš) un komanda „Bonanza” (Elviss Brauns, Rihards Saksons un Elīna Aģe). Komandas parādīja lielisku sniegumu un iekļuva starp tām 8 labākajām komandām, kuras 17. aprīlī piedalīsies fināla sacensībās. Tajās dalībniekiem būs jāpelna īsta nauda ar interneta palīdzību. Līdz fināla sacensībām katrai komandai vēl jāveic nopietni plānošanas un sagatavošanās darbi, lai jau 17. aprīlī varētu uzsākt 24h biznesa maratonu.

 

Komandas „Džentlmeņu līga” kapteinis Nauris Mālītis dalās ar stratēģiju, kas palīdzēja iekļūt finālā: „Mēs bijām izplānojuši sadalīt savus resursus tā, ka sākuma posmā divi no mums kandidēja vēlēšanās un iekļuva valsts pārvaldē, savukārt trešais dibināja uzņēmumu. Stratēģija mums ļāva gūt pietiekamu ietekmi, kā arī zināšanas no uzņēmēja puses, lai izdotos ieviest likumus, kas nekavētu un atbalstītu tieši mūsu biznesa modeli. Pēc kāda laika gan nācās vienam pamest valdību, lai palīdzētu partnerim tikt galā ar patstāvīgi pieaugošajiem biznesa apjomiem.”

 

Nozīmīgajā konkursā 25% no fināla dalībniekiem būs Ventspils Augstskolas studenti, kas ir lielisks sasniegums un pierāda, ka Augstskolā ir ne vien labi elektroniķi, IT vai tulki, bet arī aktīvi un spējīgi ekonomikas studenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: