Energokompānijas AS "Latvenergo" meitasuzņēmuma AS "Latvijas elektriskie tīkli" (LET) izsludinātajā sarunu procedūrā par elektropārvades tīklu savienojuma "Kurzemes loks" posma projektēšanu un būvniecību uzvarējusi SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC) un SIA "Empower" apvienība.

Par to liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā. Kā kopējā līgumcena minēti 53,6 miljoni eiro (37 miljoni latu) bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kopumā uz šī apjomīgā projekta īstenošanu pretendēja divi kandidāti. Jau ziņots, ka viens no pretendentiem bija pilnsabiedrība "Kurzemes loks", kurā apvienojušies būvniecības uzņēmumi SIA "Arčers", SIA "Reck", SIA "Vidzemes energoceltnieks" un ceļu būves SIA "Binders".

Kā iepriekš skaidroja "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītāja Ilvija Līvmane, "Kurzemes loka" projekts sastāv no vairākiem posmiem - tā saucamā Rīgas loka stiprināšanas, 330 kilovoltu (kV) līnijas izbūves no Grobiņas uz Ventspili, kā arī 330 kV līnijas izbūves no Ventspils caur Dundagu un Tumi uz Rīgu.

Izsludinātais iepirkums, kura gaitā paredzēta "Kurzemes loka" 110 kV elektropārvades līniju rekonstrukcija posmā Grobiņa-Ventspils, pastiprinot ar 330 kV līniju, saistīts ar posmu no Grobiņas uz Ventspili. Projekta gaitā plānots veikt līniju rekonstrukciju ar atzarojumiem uz Aizputi un Alsungu.

Uzvarētājam jāveic projektēšanas darbi un būvdarbi, elektropārvades līniju demontāža un montāža, kā arī jāpiegādā materiāli.

Projektā "Kurzemes loks" paredzēts izbūvēt 330 kV gaisvadu augstsprieguma elektrolīniju Latvijas rietumu daļā, palielinot tās caurlaides spēju. To paredzēts īstenot trīs posmos, projektu pabeidzot 2018.gadā. Projektam piesaistīts arī Eiropas Savienības finansējums.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: