Konkursā „Drosmīgo ideju atbalsta programma” noskaidroti labāko Kurzemes reģiona biznesa ideju autori.

Par labāko atzīta ideja ar nosaukumu “apmācības spēļu un izaugsmes analītikas platforma bērniem ar speciālām vajadzībām”. Tās autori ir Kristaps Romanovskis, Elviss Strazdiņš un Nadija Strazdiņa no Kuldīgas. Augstu vērtējumu saņēma Agneses Blumbergas ideja “mākslas kartiņu, ielūgumu veidošana un dāvanu saiņošana” no Liepājas. Kā trešā labākā tika atzīta ideja “latviešu tautas dziesmu dziedoša mīkstā rotaļlieta – lācītis”, kuras autore ir Benita Vāvere no Ventspils.

 

Kristapam Romanovskim kā konkursa uzvarētājam tiek piešķirta SEB bankas naudas balva biznesa idejas īstenošanai 1500,00 LVL apmērā, savukārt Benita Vāvere un Agnese Blumberga balvā saņēmušas klēpjdatorus.

Kopumā konkursā tika saņemti 38 pieteikumi , no tiem 14 – Ventspilī, 5 – Talsos, 14 – Liepājā, 2 – Kuldīgā un 3 – Saldū. Lai piedalītos konkursā, ideju autoriem bija jāapraksta un klātienē jāprezentē sava biznesa ideja, pārliecinot Vērtēšanas komisiju par biznesa dzīvotspēju un idejas unikalitāti.

Idejas vērtēja kompetenta komisija, kura sastāvā bija SEB bankas, Kurzemes pilsētu pašvaldību, Augstskolu un Biznesa inkubatoru pārstāvji. Lai noteiktu labāko, iesniegtās biznesa idejas tika vērtētas pēc 3 galvenajiem kritērijiem – vai biznesa ideja ir drosmīga, realizējama, un vai īstenošanas komandas sagatavotības līmenis ir pietiekams.

Konkursu „Drosmīgu ideju atbalsta programma”, jau trešo gadu organizē Ventspils Augsto tehnoloģiju parks sadarbībā ar Kurzemes Biznesa inkubatoru un SEB banku, un tajā aicināti piedalīties uzņēmīgie Kurzemes iedzīvotāji ar savām biznesa idejām.

 

Visi biznesa ideju autori tiek aicināti pārrunāt turmākos soļus ar Biznesa inkubatoru vai Pirms-inkubatoru vadību Liepājā, Saldū, Kuldīgā, Talsos un Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: