Korporatīvais karš, kas izcēlās šopavasar ap naftas tranzīta kompāniju Ventbunkers, jau radījis pirmos zaudējumus nesaņemto kravu apjomu izteiksmē.

Informācija par tiešo konfliktu starp divām naidīgām pusēm – miljonāru Oļegu Stepanovu un advokātu Rūdolfu Meroni, kur katra no pusēm uzskata sevi par leģitīmu varu naftas tranzīta uzņēmumā, – nevarēja nenonākt līdz uzņēmuma klientiem, proti, kravu īpašniekiem.

Diez vai ar lielu entuziasmu tika uzņemta informācija par konflikta saasināšanos un bruņotu apsardzes firmu un policijas iesaistīšanos tajā. Par to var spriest pēc kompānijas kravu apgrozījuma šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Dati liecina, ka notikumi acīm redzami ietekmējuši kompānijas darbības rezultātus aprīlī–jūnijā.

Ventbunkera biroja pirmā ieņemšanas operācija ar apsardzes firmu un valsts policijas apakšvienības līdzdalību Ventspilī, Sanatorijas ielā notika marta beigās. Uz Ventbunkera aprīļa kravu apgrozījumu šie notikumi vēl nav paguvuši atspoguļoties – kompānija pārkrāvusi 407 tūkstošus tonnu naftas produktu, kas pat pārsniedzis analoģisku pagājušā gada rezultātu (319 tūkstoši tonnu).

Savukārt maijā Ventbunkera kravu apgrozījums strauji samazinājās – salīdzinājumā gan ar aprīli, gan ar iepriekšējo gadu: 296 tūkstoši tonnu (2009. gada maijā – 640 tūkstoši tonnu). Jūnijā Ventbunkerā pārkrāva vēl mazāk kravu – 242 tūkstošus tonnu, vairāk nekā divkārt samazinot pārkraušanas apjomu, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju (545 tūkstoši tonnu).

Ventbunkera darbinieks, ar kuru anonīmi aprunājās Ventas Balss, pieļāva, ka kravu apgrozījuma samazinājumu, iestājoties vasarai, vēl var skaidrot arī ar naftas pārstrādes rūpnīcu, no kurām pienāk naftas produkti terminālī, plānveida apstāšanos un profilaktiskajiem remontiem.

Tomēr pret šo argumentu pārliecinoši darbojas Ventbunkera jūnija rādītāju salīdzinājums šogad un pagājušajā gadā. Var minēt arī citus objektīvus salīdzinājumus – divu naftas produktu pārkraujošo termināļu Ventbunkera un Ventspils nafta termināls darba dinamiku – šā gada maijā pret jūniju. Kā jau tika minēts, Ventbunkerā šī dinamika ir negatīva, bet VNT – pozitīva (attiecīgi 665 tūkstoši un 817 tūkstoši tonnu). 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: