Tranzīta nozares kompānijas AS "Kālija parks" apgrozījums pērn palielinājies trīs reizes - līdz 4,5 miljoniem latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,5 miljoni latu.

"Kālija parks" pagājušajā gadā strādājis ar 143 225 latu lieliem zaudējumiem, kamēr 2009.gadā zaudējumi sasniedza 1,81 miljonu latu.

AS "Kālija parks" apgrozījums šī gada septiņos mēnešos palielinājies par 9,3%, un kopējais kravu apgrozījums sasniedzis 1,631 miljonu tonnu, kas ir par 139 000 tonnu vairāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Kālija pārkraušanas apjoms palielinājies par 15%, sasniedzot 1,343 miljonus tonnu. Pārkrauti arī 266 000 tonnu karbamīda, kas gan ir mazāk nekā pirms gada.

"Kālija parks" ir viens no lielākajiem minerālmēslu eksporta termināliem ar kopējo pārkraušanas jaudu līdz 7,5 miljoniem tonnu gadā.

Galvenais AS "Kālija parks" klients ir AS "Starptautiskā kālija kompānija" Maskavā, kura organizē eksporta piegādi un noietu pasaules tirgū minerālmēslojumiem, kas ražoti Krievijā un Baltkrievijā.

Lielākie caur "Kālija parku" eksportējamās produkcijas patērētāji ir Ķīna, Indija, Brazīlija, ASV.

Kompānijai ir trīs lieli akcionāri – starptautiskai investīciju kompānijai "Geit B.V." pieder 57,12% akciju, Latvijas uzņēmumam SIA "Mineral-Trans-Serviss" pieder 30,57% akciju, un starptautiskajai kompānijai "Transfides Holding" pieder 12% akciju, liecina "Lursoft" uzziņas rakstura informācija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: