Šodien plkst.13 Ventspils pilsētas dome rīkos tikšanos ar Ventspils glābējsilītes projekta īstenotājiem, lai apspriestu glābējsilītes izveidošanas gaitu.

Kā ziņots, šoruden Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī tiks atklāta Latvijā ceturtā glābējsilīte, kur māte varēs anonīmi atstāt savu jaundzimušo, ja būs nolēmusi no bērna atteikties.

Darbs pie glābējsilītes izveidošanas Ventspilī sākts šī gada aprīlī. Projekts Ventspilī tiek īstenots, pateicoties Latvijas Bērnu fonda, SIA ''"Ventspils Nafta" termināls" un citu reģionālo uzņēmēju līdzekļiem. Projektu atbalsta Ventspils pilsētas dome, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne".

"Katra glābējsilīte ir iespēja kādas mazas, vecāku negribētas dzīvībiņas turpinājumam. Glābējsilīte ir ne tikai iespēja bērnam dzīvot, bet arī mirklis pārdomām pirms bērna ievietošanas tajā. Glābējsilīte ir arī vieta, kas mudina mūs visus aizdomāties, vai un kā varam palīdzēt cilvēkiem mums apkārt, palīdzēt novērst noziegumu, kura rezultāts - miris zīdainis. Bērna ievietošana glābējsilītē ir situācijas galējais variants - ja nav iespējams rīkoties citādāk," informēja Zvirbule.

Latvijā pirmā glabējsilīte atklāta 2009.gadā Rīgā. Pašlaik glābējsilītes ir arī Liepājā un Daugavpilī. Līdz šim Latvijas glābējsilītēs ievietoti desmit mazuļi. No tiem deviņi atstāti Rīgā, bet viens - Liepājā.

Latvijā tiek plānots izveidot vairāk nekā piecas glābējsilītes. Nākamais reģions, kurā tiks izveidota glābējsilīte, ir Vidzeme.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: