Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piemērojusi 2500 latu sodu AS ''Ventspils nafta'' (VN).

FKTK padome konstatējusi, ka VN, savlaicīgi nepaziņojot par darījumu ar AS ''Latvijas kuģniecība'' (LK) akcijām, ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības.

Saskaņā ar biržā iepriekš publicēto VN paziņojumu tā pagājušā gada septembrī un oktobrī bija pārdevusi 60 953 LK akcijas, bet decembrī tādu pašu akciju skaitu atkal iegādājusies.

Lai arī pirkšanas un pārdošanas darījumi veikti pērn, paziņojums par tiem publicēts vien šā gada martā, turklāt pēc FKTK pieprasījuma.

Saskaņā ar VN paziņojumu akcijas vairākās reizēs tā bija pārdevusi par augstāku cenu, nekā vēlāk iegādājās. LK akciju pārdošanas darījumu cenas bijušas 0,428 lati, 0,418 lati, 0,412 lati un 0,405 lati gabalā. Savukārt vēlāk akcijas atkal iegādātas par 0,346 latiem gabalā jeb 21 090 latiem.

Saskaņā ar biržā pieejamo informāciju LK kopējais akciju skaits ir 200 miljoni, no kuriem 49,94% pieder VN. 27,55% LK akciju pieder AS "International Baltic Investments Ltd", bet vēl 10% akciju pieder Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai.

VN lielākais akcionārs ar 49,5% līdzdalību ir Kiprā reģistrētais "Euromin Holdings", kas savukārt ietilpst "Vitol" koncernā.

39,11% VN akciju pieder arī AS "Latvijas Naftas tranzīts", kas pārstāv tā dēvēto Ventspils mēra Aivara Lemberga oponentu nometni un kopā ar vairākiem lieliem uzņēmumiem iesaistīts Ventspils tranzītbiznesa konfliktā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: