Pasaules čempioni burāšanā, kas visu nedēļu risinājās Usmas ezerā, kopvērtējuma 53 jahtu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Polijas jahta Toyota-Nina, otrajā francūžu komanda ar jahtu Pangolin, bet trešajā – Krievijas komanda ar jahtu Bioges.

Visas trīs uzvarētāju komandas burā ar proto divīzijas jahtām, kas ir ātrākās mikro klasē. Poļu jahtas kapteinim Pjotram Tarnackim tā bija jau otrā uzvara Usmā, jo pirms sešiem gadiem viņš arī trimfēja šeit notikušajā pasaules čempionātā.

Racer divīzijā zelta medaļas nopelnīja Latvijas jahta Evo ar kapteini Rihardu Vaivodu un komandas locekļiem Artūru Bērziņu un Armandu Kirilovu, kopvērtējumā ierindojoties 11. vietā. Savukārt cruiser divīzijā, pateicoties lieliskiem pēdējiem diviem startiem pie bronzas medaļas tika arī cita Latvijas komanda – Matīss Alviķis, Ansis Freibergs un Kristaps Dzenis – ar jahtu Solo.

Usmas ezers būrātājiem bija liels izaicinājums ar mainīgo vēju un nokrišņu daudzumu. Arī sacensību galvenajam tiesnesim Luidži Kokoti tas ne tikai traucēja izlikt distanci ar pirmo reizi, bet dažkārt pat lika pārtraukt sacensības vai atcelt startu.

Pasaules čempionāts ir ļoti nozīmīgas sacensības jebkuram sportistam, jebkurā sporta veidā – tā ir papildu spriedze, papildu atbildība. Uz ūdens, īpaši apņemot zīmes, bija vērojamas daudz interesantas un strīdīgas situācijas. Noslēguma ceremonijā čempionāta starptautiskā žūrija izteica sportistiem atzinību par koleģialitāti, jo, neskatoties uz daudzām strīdu situācijām distancē, atgriežoties krastā burātāji spēja atrisināt konfliktus diplomātiskā ceļā, neiesaistot protestu komisiju. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: