23. augusta vakarā Livonijas ordeņa pilī ikviens aicināts uz pasākumu „Zvaigžņu lietus”.

Pasākums sāksies plkst. 18, un vienlaikus tā būs pirmā „Vēstures otrdienu” cikla nodarbība, uz ko aicināti kā līdzšinējie interesenti, tā ikviens, kas grib uzzināt kaut ko jaunu par zvaigznēm.

Par zvaigžņu pētniecības vēsturi, zvaigžņu „krišanu”, Piena ceļu un citiem interesantiem astronomijas objektiem stāstīs Ventspils Jaunrades nama lektors Aivars Žogla.

Plkst. 19 sāksies zīmēšanas akcija „Piena ceļš”. Pils iekšpagalmā uz 56 m2 papīra loksnes ar krāsu un otu palīdzību ikviens varēs palīdzēt vizualizēt Visumu un mūsu galaktiku jeb Piena ceļu.

Tie, kas būs savu artavu debesjuma krāsošanā devuši, varēs pievērsties citām interesantām nodarbēm. Radošajās darbnīcās varēs izgatavot grozāmu zvaigžņu karti vai uzzīmēt savu zvaigznāju, bet no „Baltijas Astroloģijas skolas” astrologiem uzzināt, ko zvaigznes vēsta tieši jums. Viņi palīdzēs noskaidrot, kas ir jūsu ascendents - uzlecošā zīme Zodiaka aplī.

Pēc aktīvas darbošanās vajadzīga neliela atelpa, un to sniegs romantiski muzikāla zvaigžņu stunda. Tajā dzirdēsiet uzlecošo „zvaigzni” Sintiju Vīdavu un ne tikai ventspilniekiem pazīstamo grupu „Zvaigžņu lietus”.

Pamazām satumstot, klātesošie veidos ugunīgos zvaigznājus pils pagalmā – katrs savējā iededzot pa zvaigznītei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: