Pagājušajā gadā Saeima lēma veikt grozījumos alkohola aprite likumā un 1.septembrī aizliegt alkohola tirdzniecību veikalos, bāros un kafejnīcās, tomēr šajā rudenī to būs atļauts gan pārdot, gan pirkt.

Lai gan līdz 18 gadu vecumam Latvijā aizliegts iegādāties alkoholiskos dzērienus, labi zināms, ka kopā ar draugiem nosvinēt pirmo septembri jautrākā prātā, daudziem skolniekiem ir liels kārdinājums. Ievērojama daļa neliedz sev šo prieku un atrod veidus, kā tikt pie alkohola un mēdz pārmest pieaugušajiem, ka tie neizprot viņu vēlmes papriecāties. Šī tendence satrauc gan vecākus, gan kārtībsargus, taču joprojām nav skaidrs, kā pret to cīnīties.

Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka ne tikai pamatskolas un vidusskolas klašu skolēni, bet pat sākumskolas audzēkņi zinību dienā lieto grādīgos dzērienus un smagākajos gadījumos vieglprātīgā svinēšana beidzas slimnīcā. Tāpēc arī vecākiem vajadzētu vairāk uzmanības pievērst sava skolnieka 1. septembra gaitām un vēlreiz pārrunāt, ar ko var beigties alkohola lietošana.

nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: