Drīzumā cenas kāps daļai pārtikas produktu, piemēram, pienam un gaļai, savukārt cenas samazināsies sadzīves ķīmijas precēm un ar bērnu kopšanu un mājsaimniecību saistītām precēm.

 Jau jūlijā šīs izmaiņas būs vērojamas arī veikalu plauktos, infromē LETA.

Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centrs iepriekš ziņoja, ka piena produkti jūlijā sadārdzināsies par apmēram 30%, taču, pateicoties tirgotāju sarunām ar ražotājiem, cenu kāpumu izdevies samazināt līdz apmēram 10%-15%.

Savukārt gaļas cenu kāpumu par apmēram 15% ietekmējis produkcijas trūkums tirgū, kas savukārt licis palielināt cenas gaļas pārstrādātājiem.

Veikalu tīkla "Iki" vadība informē, ka jūlijā par apmēram 10% cenu palielinās arī kafijas piegādātāji, un šis pieaugums saistīts ar ASV dolāra kursa negatīvajām izmaiņām, kā arī izejvielu trūkumu pasaules tirgū, ko ietekmējuši šā gada nelabvēlīgie laika apstākļi.

Pircējiem nākamajā mēnesī vairāk būs jāmaksā arī ražotajiem atkritumu maisiem, piemēram, kompānija "Merkat" informē, ka tā palielinās cenas, jo strauji sadārdzinājušās atkritumu maisu ražošanas izmaksās. Precīzi šā produkta cenu kāpuma apjomi vēl nav zināmi.

Savukārt kancelejas preču tirgotājs "Freko" informē par zīmēšanas albumu, burtnīcu un klažu cenu kāpumu. Tas gaidāms par apmēram 10%, un to izraisījis celulozes cenu kāpums, kas ietekmēs arī citu papīra preču ražošanas izmaksas.

Taču būs arī preces, kurām drīzumā cenas nedaudz samazināsies. Kā prognozē lielākie tirgotāji, par apmēram 10% kritīsies sadzīves ķīmijas preču cenas. Tas saistīts ar patērētāju intereses samazināšanos par šo produktu grupu.

Lētākas paliks ar bērnu kopšanu un mājsaimniecību saistītas preces, tajā skaitā bērnu autiņbiksītes, piemēram, atsevišķiem "Pampers" produktiem cenas samazināsies pat par 15%.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: