Nevalstiskajās organizācijās iesaistījušies uzņēmēji iepazinušies un noskaidrojuši, ar ko nodarbojas citi darījumu cilvēki un parakstījuši nodomu protokolu. 

Sapazīšanās notika sestdien, kad Ventspils reģionālais nevalstisko organizāciju (NVO) atbalsta centrs rīkoja pasākumu Iepazīsimies! Uzņēmēju NVO!. Jaunrades nama zālē vairākas stundas varēja novērtēt dažādus vietējo uzņēmēju piedāvājumus (tūrisms, amatniecība, sabiedriskā ēdināšana, apsardze, skaistumkopšana, juridiskie pakalpojumi) un uzzināt, kā veicas darījumu cilvēkiem Liepājā un Rīgā.

Apskati fotogrāfijas!

Pasākumā piedalījās arī domes Ekonomikas nodaļas vadītājs Laimonis Strujevičs, kas runāja par mazā un vidējā biznesa lomu pilsētas attīstības stratēģijā līdz 2020. gadam. Uzņēmēji ir ieinteresēti sadarboties ar pašvaldību – gan piedaloties domes rīkotajos konkursos, gan izsakot savu viedokli vienā vai otrā svarīgā jautājumā, saka nevalstisko organizāciju atbalsta centra koordinatore Astrīda Kinne.

Viņa atgādina, ka pērn uzņēmēji, kas iesaistījušies dažādās biedrībās, reizi mēnesī tikās centrā un izzināja cits cita vajadzības, tādējādi mēģinot saprast kopīgās vajadzības. Diskusijās radās ideja par plašāku  pasākumu, kurā iepazītos ne tikai uzņēmumu vadītāji, bet arī viņu darbinieki. «Ideja ir pavisam vienkārša – ja mēs cits citu pazīstam, mēs arī ikdienā varam palīdzēt viens otram tīri praktiski, piemēram, startējot kopīgos projektos, iesniedzot ieteikumus pašvaldībai un valdībai jautājumos, kas skar uzņēmējdarbību,» skaidro Kinne.

Pasākumā tika parakstīts nodomu protokols par uzņēmēju interešu aizstāvības organizāciju sadarbību pilsētā un novadā. To parakstīja arī Ventspils Amatnieku biedrības vadītāja Dzintra Ozoliņa. Viņa to darījusi, kopdarbībā saskatot lielas iespējas: «Pienācis laiks nopietni domāt par kooperēšanos, jo vienam vai diviem mazajiem uzņēmējiem šobrīd grūti izsisties tālāk, tāpēc jāapvienojas. Tikpat labi būtu, ja mēs cits citu atbalstītu ikdienā, izvēloties partnera piedāvātos pakalpojumus vai preces, reklamētu tās, pavēstītu citiem informāciju par semināriem un citām svarīgām aktivitātēm.» 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: