Nedēļas nogalē pie uzvarām tikuši Ventspils basketbola un futbola klubi, bet šodien izšķirošo LBL 2. divīzijas pusfināla maču savā laukumā aizvadīs "Ventspils Augstskolas" basketbolisti.

Apskati foto no basketbola un futbola !

Futbolisti jau trešo reizi šajā sezonā savā laukumā nosargāja vārtus neieņemtus, sāncenšiem liekot kapitulēt četras reizes. Šoreiz mūsējie apspēlēja Rīgas "Olimpu". Jau pirmajā uzbrukumā pēc stūra sitiena izspēles netverami sita Maikls Tukura, bet pēc 13 minūtēm kritienā arī ar galvu precīzi sita komandas kaptainis Igors Savčenkovs. Līdz puslaika beigām vairāk vārtu nebija, bet pēc pārtraukuma olimpieši ļoti apņēmīgi darbojās aizsardzībā, neļaujot ventspilniekiem izveidot bīstamus momentus. Tomēr nosargāt vārtus neiņemtus viņiem neizdevās. Vispirms Mišels Maki pie soda laukuma pacīnījās par augstu lidojošu bumbu, kas galu galā no aizsarga galvas nonāca vārtos. Vēl pēc kāda laika prasmi spēlēt otrajā stāvā nodemonstrēja urugvajiešu uzbrucējs Frederiko Martiness – 4:0 jau trešo reizi pēc kārtas, turklāt šoreiz visi četri vārti gūti ar galvu.

Basketbolisti aizvadīja regulārās sezonas pēdējo spēli, savā laukumā uzņemot principiālos sāncenšus "Baronu/O!Karti" un svinēja drošu uzvaru. Pirmajā ceturtdaļā mājinieki iekrāja septiņu punktu pārsvaru (25:18), bet lielājā partraukumā jau devās ar pluss 18 – 55:37. Nelielas vaļības BK "Ventspils" spēlētāji pieļāva vien pēdējā ceturtdaļā, tomēr drošu vadību nosargāja, svinot uzvaru 96:75. 19 punktus uzvarētājiem guva Vejinmi Efedžuku, par vienu mazāk Brendona Hantera rēķinā, bet Jānis Strēlnieks 13 punktiem pievienoja arī desmit rezultatīvās piespēles.

Savukārt "Ventspils Augstskolas" spēlētāji šodien aizvadīs izšķirošo maču LBL 2. divīzijas pusfinālā ar Gulbenes "Bukiem". Ventspilnieki svinēja uzvaru savā laukumā (85:68), bet viesos piekāpās ar 72:86. Lielisku maču aizvadīja bijušais ventspilnieks Mikus Sokolovs, gūdams 27 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, savācot 34 efektivitātes punktus. Mačs Ventspilī šodien sāksies pulksten 18.30, tā uzvarētājs finālā tiksies ar BAA "Rīga" komandu, bet zaudētājs cīnīsies par trešo vietu ar regulārās sezonas uzvarētājiem "Jūrmala/Fēnikss".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: