Valdībā darbs pie nākamā gada valsts budžeta veidošanas noritēja ļoti gludi un ir izdevies sagatavot ļoti labu budžetu, sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

"Ņemot vērā, ka ir priekšvēlēšanu gads, kad daudziem varētu būt kārdinājums kļūt populistiskākiem nekā parasti, es domāju, ka darbs ar budžeta veidošanu ir noritējis ļoti gludi. Manuprāt, ir izdevies sagatavot ļoti labu budžetu, kas nodrošinās, ka mēs būsim stiprāki un veselāki," teica ministre.

Viņa arī atzīmēja, ka nākamā gada budžetā galvenās prioritātes ir aizsardzība un iekšējā drošība, kā arī veselība.

Vienlaikus Reizniece-Ozola atzina, ka pilnīgi visām interesēm nekad nevarēs izdabāt, jo valsts drīkst tērēt tikai to naudu, kas ir nopelnīta, lai neuzliktu papildu slogu nākamajām paaudzēm. "Nākamais gads ir gads, kad būtu jau nopietni jāpiedāvā vidēja termiņa budžets, kas būtu pozitīvs - bez budžeta deficīta, tāpēc loģiski, ka visas vēlmes apmierināt nevarēs," piebilda ministre.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka trešdien finanšu ministre iesniegs Saeimā 2018. gada budžeta portfeli. Trešdien plkst. 9.45 Reizniece-Ozola ministrijā elektroniski parakstīs likumprojektu un plkst. 9.55 dosies ceļā uz Saeimu.

Saeimā ministre iesniegs 2018. gada budžeta projektu ar 28 pavadošo likumprojektu paketi, kā arī likumprojektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018.- 2020. gadam.

Pēc valsts budžeta projekta iesniegšanas no plkst. 10.30 Saeimas nama Dāvanu zālē paredzēts Saeimas priekšsēdētājas, finanšu ministres un FM parlamentārā sekretāra mediju brīfings.

Tradīciju nest budžetu uz Saeimu portfelī 1997. gadā ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), kurš ziedoja savu darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998. gada budžetu. Uz portfeļa tika piestiprināta metāla plāksnīte, uz kuras tika iegravēts finanšu ministra vārds un budžeta gads.

Kopš 1997.gada uz budžeta portfeļa plāksnītes jau iegravēti 20 ieraksti.

2018. gada valsts budžeta likumprojekts paredz nākamā gada ieņēmumus 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk, bet izdevumus - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā.

2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: