Satiksmes ministrija ir atbalstījusi priekšlikumu projektā „Eiropas starptautiskās maģistrāles un valsts galvenā autoceļa (A10) ielu posmu rekonstrukcija Ventspilī” izbūvēt vēl papildu ielas posmus.

Šāds lēmums pieņemts, jo līdzšinējā projekta realizācijas gaitā radusies līdzekļu ekonomija.

Plānots, ka būvdarbi tiks uzsākti nākamā gada pavasarī.

Projekta ietvaros papildus paredzēta:

1)  Sarkanmuižas dambja rekonstrukcija posmā no Lielā prospekta līdz iebrauktuvei uz Prāmju termināli;

2) Kurzemes ielas rekonstrukcija posmā no Embūtes līdz Mazās Kurzemes ielas ietves;

3) Kurzemes un Mazās Kurzemes ielas krustojuma rekonstrukcija;

4) ietves izveide Kurzemes ielas posmā no Mazās Kurzemes ielas līdz Kustes dambim.

Projekta ietvaros ir plānots uzstādīt velosipēdistu aizsargnorobežojumu ar kopgarumu 2,4 km un uzstādīt metāla barjeras ar kopējo garumu 3,3 km. Savukārt kopējais rekonstruēto pilsētas tranzītielu kopgarums veidos 5,5 km.

Atgādinām, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta īstenošanas mērķis ir ievērojami uzlabot pilsētas ielu caurlaides spēju. Projekta ietvaros rotācijas apļos ir izbūvētas turbo joslas, mainot Dzintaru ielas trasējumu, paplašinot tilta pār dzelzceļa sliedēm ietves abos tā virzienos, kā arī Sarkanmuižas dambja - Lielā prospekta - Lāčplēša ielas krustojumā ir uzstādīti unikāli, satiksmes intensitāti regulējošus luksofori, kas fiksē automašīnu skaitu krustojumā.

Projekta kopējās izmaksas veido 4,2 miljoni latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ap 3,6 miljonu latu (85 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācijas 189 tūkstoši latu apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums 443 tūkstoši latu apmērā.

Projektu paredzēts īstenot līdz 2011.gada 31.decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: