Laika posmā no šī gada 4.novembra plkst. 6.30 līdz 7.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz glābšanas darbiem.

Piektdien, 4.novembrī, plkst. 10.33 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas ielu Ventspilī, kur dega divstāvu saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg saimniecības ēkas jumts 110m2 platībā. Plkst. 12.42 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet likvidēts plkst. 14.00.

Sestdien, 5.novembrī, plkst. 20.51 tika saņemts izsaukums uz Dzelzceļnieku ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas dūmvadā deg sodrēji 2m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.05.

Sestdien, 5. novembrī, plkst. 21.07 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas ielu Ventspilī, kur kādā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 2m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Katru gadu aukstajā laikā pieaug to ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar apkures lietošanu – netīrītiem dūmvadiem, bojātu un nepareizu apkures ierīču lietošanu. VUGD atgādina, ka pirms apkures sezonas sākuma ir jātīra sodrēji no dūmeņiem un krāšņu un pavardu dūmkanāliem, kā arī ne retāk kā reizi gadā jāveic apkures iekārtu tehniskā stāvokļa pārbaude.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: