Ventspils pašvaldība vērtē iespējas pilsētā izveidot četrzvaigžņu viesnīcu. Šodien pilsētas attīstības komisijā tiek izskatīti vairāki varianti.

Ir veikta izpēte par tā saucamās pasniedzēju ēkas Lielajā prospektā 35, kā arī esošās Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas pārbūvi par četrzvaigžņu viesnīcu. Taču abām ēkām ir nepietiekams telpu griestu augstums un sienu biezums, slikta skaņas izolācija, tāpēc pat pārbūvējot šīs ēkas, nebūtu iespējams tās pārveidot četru zvaigžņu prasībām. Turklāt pasniedzēju mājas pārbūve radītu vēl papildus izmaksas, jo būtu jāierāda jauni mitekļi esošajiem īrniekiem.

Domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa uzskata, ka viesnīcas izveidei nepieciešams meklēt citu vietu jaunbūvei, vai izmantot kādu citu esošu ēku, piemēram, viesnīcas Dzintarjūra ēku. Ventspils mērs Aivars Lembergs iepriekš žurnālistus informēja, ka pašvaldība Dzintarjūru būtu gatava atpirkt par 50 000 latu un piemērot to četru zvaigžņu prasībām. Dzintarjūras valdes loceklis Toms Zeltiņš Ventas Balsij uzsvēra, ka par šādu ciparu viņi viesnīcu nav ar mieru pārdot. Tomēr arī vēlamo summu Zeltiņš nevēlējās nosaukt. Viņš sacīja, ka teorētiski sarunas vēl nav noslēgušās.

Tikmēr Olimpiskais centrs uzskata, ka būtu jāceļ jauna viesnīca, kas varētu izmaksāt aptuveni 3,1 miljonu latu. Tajā vajadzētu būt vismaz 100 vietām. Viesnīcas celtniecība būtu jāskata kontekstā ar sporta internāta attīstītību nākotnē, jo apvienojot ideju par jaunas viesnīcas celtniecību iekļaujot tajā arī sporta internātu, rodas iespēja šim projektam piesaistīt arī Latvijas Olimpiskās komitejas un valsts finansējumu. Papildus būtu jāpēta iespējas piesaistīt Eiropas fondu finansējumu.

Jau rakstījām, ka četrzvaigžņu viesnīcas trūkuma dēļ Ventspilij gar degunu iet lielie starptautiskie sporta pasākumi, kaut pilsētas izcilā sporta bāze to norisi spētu nodrošināt. Lielo sporta sacensību rīkotāji parasti prasa trīs un četru zvaigžņu viesnīcas un viņus neapmierina ne Dzintarjūra, ne Vilnis. Tāpat augstas kvalitātes naktsmītne pilsētai varētu piesaistīt organizētas attīstīto Eiropas valstu tūristu grupas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: