Naftas produktu termināļi AS "Ventbunkers" un SIA "Ventspils nafta termināls" (VNT) aizvadītā gada beigās panākuši vienošanos par lielāko daļu sadarbības nosacījumu un noslēguši sadarbības līgumu, tomēr nav panākta vienošanās par līguma darbību ilgtermiņā, atzina VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs.

Iepriekšējais līgums, kura termiņš beidzās pērn, bija spēkā kopš 2007. gada un sniedza VNT iespēju plānot savu darbu vidējā termiņā. Kā informē uzņēmuma vadītājs, VNT piedāvāja noslēgt jaunu līgumu uz pieciem gadiem, taču par to nav izdevies vienoties un jaunā līguma darbības termiņš ir 12 mēneši, sākot ar 2014.gada janvāri.

"Līguma termiņš uz vienu gadu rada ievērojamus izaicinājumus VNT pienācīgai attīstībai un konkurētspējas saglabāšanai nākotnē. Ņemot vērā to, cik nozīmīga uzņēmuma darbībai ir pieeja kuģu piestātnēm, šāda rakstura īstermiņa līgumi nav izdevīgi attiecībā uz ilgtermiņa ieguldījumu plānošanu un uzņēmuma komerciālo attīstību, kā arī VNT ieguldījumu Ventspils brīvostas darbības rezultātos," skaidro Panclafs. Viņš norāda, ka šāda rakstura līgumi slēdzami uz taisnīga un saprātīga pamata, ietverot tādu darbības laiku, kas nes labumu gan uzņēmumam, gan Ventspils brīvostai, gan Ventspils pilsētai.

Bažas par VNT un "Ventbunkers" līgumu pērnā gada rudenī izteica VNT akcionāre AS "Ventspils nafta" (VN), kas savu satraukumu par notiekošo pauda arī Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim. Savukārt Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda viedokli, ka "Ventbunkera" kontrolpaketes pārvaldnieks un VN padomes loceklis, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni "rīkojas ļaunprātīgi un atbalsta darbības, kas noved komersantus līdz bankrotam, tādējādi graujot Latvijas tautsaimniecību un palielinot bezdarbnieku skaitu, mazina valsts starptautisko konkurētspēju un draud ar liela mēroga tiesvedības procesiem".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: