Pagājušās nedēļas sākumā piedzīvotā vētra Ventspils pilsētas pašvaldībai radījusi zaudējumus gandrīz 100 000 latu apmērā, informē Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Ventspils 5.vidsskolas ēkai vējš vienā stūrī bija aizķēris bituma jumta segumu, kas ticis norullēts 450 kvadrātmetru platībā. Jumta atjaunošanai nepieciešami 20 000 latu. "Jumts stipri cietis arī vienam slimnīcas korpusam," informēja Lembergs, piebilstot, ka tā labošanai nepieciešami 24 000 latu. Savukārt olimpiskajam centram "Ventspils" vējā sagāzts žogs, radot 12 000 latu zaudējumus.

Pārējo zaudējumu summu veido vairāki citi mazāki postījumi. Vērā ņemamus postījumus vētra nodarījusi arī Dienvidu molam. "Mēs esam uzrakstījuši lūgumu, lai šo postījumu radītos zaudējumus [valsts mums] kompensē, tā kā mēs ceram, ka kompensēs, bet protams, mēs negaidām, ka mēs saņemsim naudu," norādīja Lembergs.

Kā ziņots, naktī uz 29.oktobri Latvijai no Kurzemes uz Vidzemi pāri traucās vētra, kas dienas laikā pakāpeniski rimās. Visspēcīgākā vētra bija Liepājas ostā un Ventspilī, kur vēja ātrums sasniedza 30 metrus sekundē. Rīgas līcī vētras laikā vējš sasniedza ātrumu 33-34 metri sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: