Ventspils pilsētas domes sēdē tika izskatīts jautājums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā”.  

Šo noteikumu mērķis ir sniegt atbalstu uzņēmējiem, kuru darbības saglabāšana un attīstība veicina turpmāko Ventspils pilsētas tautsaimniecisko izaugsmi un pašvaldības izvirzītos stratēģiskās attīstības mērķus. 

 

Saskaņā ar minētajiem saistošajiem noteikumiem par vienu no svarīgākajām atbalstāmajām jomām Ventspils pilsētā, kas veicinātu tūrisma attīstību, ir atzīta viesnīcas pakalpojumu sniegšana. Piešķirot nodokļa atvieglojumus, pašvaldība cer ne tikai saglabāt viesnīcu, viesu namu, kempingu u.c. skaitu līdzšinējā līmenī, bet arī veicināt jaunu uzņēmumu ienākšanu viesnīcu biznesā. 

Viesnīcu īpašumu kategorijā nodokļa atvieglojumi 50% apmērā no nodokļa gada summas tika piešķirti pavisam 9 fiziskām un juridiskām personām par kopējo summu Ls 15 096. Lielāko atvieglojumu summu saņēma PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” - par nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots Ventspils Piejūras kempinga darbībai un SIA „Viesnīca „Dzintarjūra”” par īpašumiem, kur darbojas viesnīcas „Dzintarjūra” un „Vilnis”. Nodokļa atvieglojumi piešķirti arī Olimpiskā centra „Ventspils” viesnīcai, viesnīcai „Jūras brīze” un „Kupfernams”, jauniešu viesnīci „Ventspils augstskolas tūristu viesnīca”, kā arī viesu namam „Maija” un motelim „Muiža”.

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi 90% apmērā tika piešķirti 2 juridiskām personām par kopējo summu Ls 12 720. SIA „Olimpiskais centrs” „Ventspils” par zemi un dažādu sporta būvju uzturēšanu - tenisa korts, skeitparks, speciālie sporta laukumi, futbola laukumi, sporta nami, peldbaseins, akvaparks, airēšanas bāze un īpašumiem Piedzīvojumu parka teritorijā, bet Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde - par nekustamo īpašumu Tērauda ielā 19 (airēšanas bāze).

Nodokļa atvieglojums 90% apmērā piešķirts SIA „Kurzemes Filharmonija” par teātra namu „Jūras vārti”, kas tiek izmantots pašvaldības deleģētu funkciju veikšanai kultūras jomā, kā arī atvieglojums 70% apmērā piešķirts SIA „Ventspils lidosta”, kas nodrošina reģionālas nozīmes lidostas pakalpojumu sniegšanu Ventspils pilsētā.   

Atvieglojumu par zemi un ēkām 70% apmērā saņēma arī SIA „Santa-Rema”, kas nodrošina kinoteātra „Kino Rio” darbību.

Lai pretendētu uz nodokļa atvieglojumu saņemšanu, nodokļa maksātājam pašvaldībai ir jāiesniedz motivēts iesniegums un noteikti dokumenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: