Vistuvākajā laikā Ventspils varētu izjust pieprasījumu pēc kvalificētiem speciālistiem, kurus, iespējams, vajadzēs aicināt no citām pilsētām un novadiem.

Vai pilsētas infrastruktūra tam ir gatava, vaicā uzņēmēji. Pēdējo astoņu gadu laikā Ventspilī aktīvi attīstās industriālās zonas un tiek atvērtas jaunas ražotnes. Māju moduļu ražotnes Bau-How, kas tika atvērta pagājušā gada beigās, prezidents Vladimirs Čamāns prognozē, ka strauja Ventspils attīstība varētu aktualizēt pieprasījumu pēc kvalificētiem speciālistiem.

«Esmu aprēķinājis, ka, pat rupji rēķinot, tuvākajos 2–3 gados Ventspilī tiks apgūtas investīcijas aptuveni 35 miljonu latu vērtībā. Pilsētai ar 40 000 iedzīvotāju tas ir daudz,» konstatē Čamāns.

Patlaban viņa vadītajā uzņēmumā strādā aptuveni 125 cilvēku. Bau-How plāno palielināt moduļu (bloku) ražošanu dzīvojamo māju, viesnīcu, kopmītņu utt. celtniecībai. Labvēlīgi attīstoties ekonomikai, kompānija gatava būvēt Ventspilī vairākas ražotnes, kurās būtu nodarbināti līdz 1000 cilvēkiem.

Iespējams, daļu speciālistu vajadzēs aicināt no citām pašvaldībām, jo jau tagad jūtams vidēja līmeņa inženieru deficīts. Līdz ar to var pieaugt pieprasījums pēc labām dzīvesvietām un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem. Čamāns uzskata, ka jau tagad pilsētā ir diezgan grūti atrast labu dzīvokli vai māju. Bet pēc plkst. 21.00 praktiski nav iespējams normāli ieturēt vakariņas.

Pirmais vicemērs Jānis Vītoliņš tikai atbalstītu pieprasījumu pēc dzīvojamās platības un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem. Tomēr pašreizējā situācija Ventspils nekustamajā tirgū nevieš optimismu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: