Usmas jahtkluba valdes priekšsēdētājs Staņislavs Backāns, spriežot par burāšanu Jūras svētkos, uzsver - svētkos bura ostas pilsētai piestāv.

«Iespējams kāds domā savādāk un piedāvātu rīkot motorlaivu vai ūdensmotociklu sacensības, tomēr man šķiet, ka bura ir ļoti skaists jūras svētku vizuālais noformējums. Ventspils brīvostas kausa izcīņa burāšanā ir jauka svētku tradīcija. Turklāt skaistā, sakārtotā ostas promenāde ir ļoti piemērota šādu pasākumu rīkošanai. Ir vieta, kur pulcēties sacensību vērotājiem, ir vieta, kur piestāt un sacensties jahtām. Vienmēr sadzīvojam un cenšamies netraucēt arī lielo kuģu satiksmi burāšanas laikā.

Tas, ka pasākums ir jau ilggadējs, apliecina, ka ir iespējama veiksmīga sadarbība starp tādām nopietnām organizācijām kā Ventspils Brīvostas pārvalde, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un nevalstisku organizāciju, kā Usmas jahtklubs. Ja cilvēki saprotas, tad viņi noorganizē – ja negrib saprasties – nekas nenotiek. Man prieks, ka Ventspils brīvostas pārvalde atbalsta un ir gatava popularizēt šo skaisto sporta veidu – burāšanu. Mēs uz šo pasākumu skatāmies arī kā uz šī sporta veida popularizēšanu.

Ventspilī pagaidām neesam spējuši burāšanu iedzīvināt tādā līmenī, ka ikdienā redzam, ka vērojot no ostas promenādes, garām pabrauc vairākas jahtiņas. Tomēr sadarbojoties un soli pa solim strādājot, šis ir viens no mūsu kopīgajiem mērķiem. Jālauž stereotips par burāšanu kā miljonāru sporta veidu, jo tas ir nepareizs priekšstats. Lielākā daļa burātāji nav miljonāri. Nopirkt mazu jahtiņu vai lietotu jahtiņu ar, kuru mācīties, var jebkura ģimene, kura var atļauties divas mašīnas. Būtu jauki, ja nākotnē arī Ventspilī būtu burāšanas skola.» 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: