Tuvākajās nedēļās plānoti atjaunošanas darbi vienā no Ventspils ostas hidrobūvēm - Dienvidu molā, kas vienlaikus ir arī viena no iecienītākajām pastaigu vietām Ventspilī. Šonedēļ plānots atjaunot pēc vētrām izskaloto grants segumu, bet oktobra pirmajā nedēļā sāksies mola gaismas zīmes atjaunošana.

Moli ir hidrobūves, kuru galvenā loma ir pasargāt ostu no viļņiem, ledus un sanesumiem, tāpēc to uzturēšana labā tehniskā stāvoklī ir ļoti būtiska. 2018. gadā Ventspils brīvostas pārvalde par 2,4 miljoniem eiro atjaunoja Dienvidu molu, bet šobrīd norit gandrīz 13 miljonus eiro vērtā Ziemeļu mola atjaunošana.

Tomēr molos nepieciešami arī regulāri uzturēšanas darbi. Piemēram, Dienvidu mola segums tiek atjaunots vismaz vienu vai divas reizes gadā, īpaši pēc vētrām, kad tā stāvokli ietekmē vējš un viļņi. Mola segumu pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma tīra un uztur kārtībā pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts''. Šonedēļ plānots izlīdzināt neseno vētru radītos izskalojumus un atjaunot ceļa profilu.

Šogad plānots atjaunot arī Dienvidu mola gaismas zīmi, jeb tā saukto mola bāciņu, lai pasargātu to no rūsas, bojājumiem un atjaunotu krāsojumu.
Šos darbus oktobra sākumā pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma sāks veikt SIA ''AB Būvniecība''.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 30.09.2020, 09:55:56

    Noteikti īstais laiks. Mitrumā un vēsākā laikā krāsa labāk turas. Gruntsdarbi arī noderīgi, lai viļņi papriecājas :)

  • -1
    covid-19+.ventspils.lv 30.09.2020, 16:21:31

    To govekli gan vajadzētu novākt.
    Tā vietā kādu doršu vai pleksti uzstādīt,Ventspils reiz bija zvejnieku pilsēta.

  • 0
    Larijs Kukarans 30.09.2020, 18:17:39

    Govslopa vietā,manā bērnībā bija miglas taure.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: