Ceturtdien Ventspils brīvostu Eiropas Komisijas organizētā pieredzes apmaiņas vizītē apmeklē Itālijas valdības institūciju un ostu pārstāvji, lai iepazītu Ventspils brīvostu kā piemēru speciālās ekonomiskās zonas darbības organizēšanā.

Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta dienests vērsās pie Ventspils brīvostas pārvaldes ar lūgumu dalīties savā pieredzē ar Itālijas ostu darba profesionāļiem par speciālās ekonomiskās zonas darba organizēšanu. Lai attīstītu Itālijas ostas, Itālijas valdība ir izdevusi dekrētu, kas ļaus Itālijas ostu teritorijās veidot speciālās ekonomiskās zonas.

Ventspils brīvosta ir izvēlēta kā veiksmīgs speciālo ekonomisko zonu menedžmenta piemērs. Vizītes laikā viesi pārrunās praktiskus SEZ izveides un darbības jautājumus Ventspils brīvostas pārvaldē, kā arī apmeklēs Noord Natie Ventspils Terminals, ražotni Bucher Municipal un Ventspils Augsto tehnoloģiju parku.

Ventspili apmeklēs pārstāvji no EK Strukturālo reformu atbalsta dienesta, Itālijas kohēzijas aģentūras, Neapoles ostas pārvaldes, Taranto ostas pārvaldes, Gioia Tauro ostas pārvaldes, Itālijas Teritoriālās kohēzijas ministrijas un Itālijas Ekonomikas ministrijas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    karlito 14.12.2017, 19:38:29

    Vai nav otrādi?

  • 0
    Latvija pāri visām! 14.12.2017, 22:00:12

    Būs norunājuši ierastās pieklājības frāzes, un iezemieši sajūsmā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: