Ventspils brīvostas pārvalde piedalījās vienā no Eirāzijas reģiona nozīmīgākajām transporta un loģistikas izstādēm „TransRussia 2017” Maskavā.

Šajā izstādē Latvijas nacionālajā stendā par sadarbības iespējām stāstīja lielākie transporta un loģistikas nozares pārstāvji – Latvijas dzelzceļš, kā arī Rīgas, Ventspils, Liepājas ostas un ostu uzņēmumi, tai skaitā Ventspils ostas stividorkompānija „Ventspils tirdzniecības osta”.

Izstādes ietvaros notika konference, kurā tika pārrunāta Krievijas un starptautisko transporta kravu plūsmu dinamika, ģeogrāfiskās īpatnības, kā arī tika meklētas atbildes uz jautājumiem par jūras, sauszemes, gaisa pārvadājumu efektivitātes un konkurētspējas celšanu. Plenārsesijā uzstājās arī Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kurš prezentēja Latvijas tranzīta koridoru un tā priekšrocības, ietverot arī Latvijas ostu pakalpojumus.

Starptautiskajos nozares pasākumos Ventspils brīvostas pārvalde prezentē sadarbības iespējas ar Ventspili, tai skaitā, kravu transportēšanas priekšrocības caur Ventspils ostu, tās termināļiem, kā arī sadarbību ar stividorkompānijām un ostas plašās industriālās zonas izmantošanu.

„TransRussia” ir lielākā transporta, loģistikas servisa un tehnoloģiju izstāde Krievijā, kura notiek jau 22 gadu pēc kārtas. Šajā gadā izstādē tika pārstāvētas 330 kompānijas no 25 valstīm kā arī 8 nacionālo valstu stendi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: