Personu apvienība HOCHTIEF Solutions, LNK Industries noslēgusi līgumu ar Ventspils brīvostas pārvaldi par 12. piestātnes būvniecību brīvostas teritorijā.

Papildu piestātnes būvniecībai šis vērienīgais projekts ietver kanalizācijas dīķera pārbūvi, esošā dzelzceļa rekonstrukciju un kraujlaukuma būvniecību noteiktajā teritorijā, kā arī piestātnes akvatorijas un pienākošā kanāla padziļināšanu līdz 12,5 metru dziļumam.

 

Noslēgtā līguma summa ir 10 920 140,84 Ls bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvdarbus paredzēts veikt aptuveni pusotra gada laikā.

 

„12. piestātnes, kas atradīsies blakus paceļamajam tiltam pār Ventu, būvniecība ir būtisks ieguldījums Ventspils brīvostas infrastruktūras attīstībā, nodrošinot ģenerālkravu un beramkravu apgrozījuma palielināšanos. Šis ir jau otrais projekts, ko šogad uzsāksim Ventspils brīvostā, un esam gandarīti, ka 12. piestātnes būvniecībā varam apvienot spēkus ar HOCHTIEF Solutions, kas ir pieredzējis un zinošs partneris gan starptautiskā mērogā, gan Latvijā,” stāsta Artjoms Milovs, AS LNK Industries valdes priekšsēdētājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: