1. augustā notiks Ventspils novada domes ārkārtas sēde, kurā piedalīsies arī pagastu pārvalžu vadītāji.

Darba kārtības galvenais jautājums – par dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu Ventspils novada pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošajām dzīvojamajām mājām, dzīvokļiem un dzīvojamām telpām Ventspils novadā. Šis jautājums tiks izskatīts, lai nodrošinātu pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošā dzīvojamā fonda pienācīgu uzturēšanu un novērstu tā tehniskā stāvokļa pasliktināšanos, kā arī noteiktu vienādu īres maksu dzīvojamās mājās esošajām pašvaldības dzīvojamām telpām.

 

Analizējot pašvaldības dzīvojamā fonda tehnisko stāvokli, secināts, ka dzīvojamo ēku koplietošanas telpu uzturēšanai apsaimniekošanas maksu vajadzētu noteikt 0,23 Ls/m2 mēnesī, bet maksu par dzīvojamo telpu lietošanu – atkarībā no labiekārtojuma līmeņiem, izmantojot vairākas kategorijas. 1. kategorijai (labiekārtota dzīvojamā telpa) – 0,20Ls/m2, 2. kategorijai (dzīvojamā telpa ar daļējām ērtībām) – 0,17Ls/m2, 3. kategorijai (dzīvojamā telpa bez ērtībām) – 0,14Ls/m2 mēnesī.

 

Ņemot vērā īrnieku labklājības līmeni, maksu paredzēts paaugstināt pakāpeniski, minēto tarifu līmeni sasniedzot 2017. gadā, tāpēc deputātiem sēdē tiks piedāvāts dzīvojamās mājās, kuru vienīgais īpašnieks ir pašvaldība, pagaidām noteikt maksu 0,15Ls/m2, labiekārtotām dzīvojamām telpām – 0,12 Ls/m², dzīvojamām telpām ar daļējām ērtībām – 0,09 Ls/m², dzīvojamām telpām bez ērtībām – 0,06 Ls/m² mēnesī.

 

Novada domes sēde 1. augustā sāksies plkst. 9.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: