Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvji Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālās vizītes sastāvā devušies uz Ukrainu, lai piedalītos Ukrainas-Latvijas biznesa forumā un sāktu sadarbību ar Odesas tirdzniecības ostu, parakstot abu ostu pārvalžu sadarbības līgumu.

Latvijas Valsts prezidenta oficiālā vizīte Ukrainā norisinās šodien un rīt, 15.martā. Latvijas delegācijas sastāvā ir arī 49 Latvijas uzņēmēji, tai skaitā Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Guntis Drunka un Mārketinga un attīstības nodaļas projektu vadītājs Mārcis Nēliuss.

Viens no vizītes konkrētajiem mērķiem ir īpaši akcentēt konteinervilciena ZUBR projekta perspektīvu, kurā Latvija saredz iespēju attīstīt transporta koridoru starp Baltijas un Melno jūru, tādējādi nodrošinot kravu plūsmu starp diviem ekonomiski aktīviem reģioniem. Perspektīvā Latvija saskata iespējas šajā projektā piesaistīt arī citas valstis, piemēram, Turciju un Skandināvijas valstis.

Lai popularizētu konteinervilciena ZUBR maršrutu un sadarbotos vēl vairākās jomās, Ventspils brīvostas pārvalde ir vienojusies slēgt sadarbības līgumu ar Ukrainas valsts uzņēmumu "Odesas jūras tirdzniecības osta". Ostas plāno sadarboties kravu apgrozījumu veicināšanā, tai skaitā informācijas apmaiņā par kravu veidiem un apjomiem, kā arī savstarpējā loģistikas attīstībā, īpaši konteineru vilciena ZUBR maršruta popularizēšanā.

Tāpat sadarbība notiks kravu pārvadājumu piesaistē, aktīvi rekomendējot loģistikas un kuģošanas kompānijām izmantot otras puses ostu konteineru un citu kravu pārvadājumiem. Paredzēta informācijas un pieredzes apmaiņa saistībā ar ostu izbūvi un

attīstību, moderno tehnoloģiju un aprīkojuma izmantošanu, kā arī sadarbība rūpniecības attīstības veicināšanā.

Odesas osta ir viena no lielākajām Melnās jūras ostām, tā atrodas Melnās jūras ziemeļrietumu daļā un sensenis bijusi nozīmīgs punkts austrumu - rietumu tirdzniecības ceļā. Odesas osta pēc kravu apgrozījuma ir lielākā osta Ukrainā un lielākā pasažieru pārvadājumu osta Melnajā jūrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: