Pateicoties aukstajam laikam un sniegam, lēnām sāks veidoties sniega sega, kas līdz Ziemassvētkiem, visticamāk, nesaglabāsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Pirmssvētku darba nedēļa vēl iesāksies ar siltu un mitru laiku, stipru dienvidrietumu puses vēju, kas jau daudzviet Latvijā brāzmās sasniegs 15-18 m/s, bet piekrastes rajonos pat vētras spēku - 20-22 m/s.

Nedēļas gaitā gaisa temperatūra lēnām pazemināsies, nakts stundās jau teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels sals, vien jūras piekrastē, pateicoties rietumu vējiem, būs siltāk, arī dienas laikā valsts austrumos temperatūra pieturēsies ap nulli vai dažus grādus zem nulles.

Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra vietām naktī pazemināsies līdz mīnus 7 grādiem.

Saglabājoties ciklonu ietekmei pār laika apstākļiem Latvijā, nokrišņi būs, kas galvenokārt būs sniegs un slapjš sniegs, līdz ar to lēnām atsāksies sniega segas veidošanās. Tomēr sniega segas saglabāšanās Ziemassvētkos patlaban netiek prognozēta, jo no rietumiem pāri Latvijai atkal nāks siltākas gaisa masas, kas nesīs slapjdraņķi un kausēs uzsnigušo sniegu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: