11. janvārī noslēdzās piedāvājumu vērtēšana iepirkumam Tirdzniecības kiosku projektēšana, izgatavošana un uzstādīšana Ostas ielas promenādē, kurā uzvarēja firma SIA Timbero Latvia.

Iepirkumam veiksmīgi noslēdzoties, tiek paredzēts jau drīzumā uzsākt tirdzniecības kiosku un ekskursiju kuģīša Hercogs Jēkabs biļešu kases būvniecību, lai jau maijā tie varētu sākt savu darbību, informē pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa. Jaunie tirdzniecības kioski tiks uzstādīti Ostas ielas promenādē, iepretim Hercoga Jēkaba piestātnei. Papildus projektā tiek paredzēts labiekārtot kiosku laukumu, izlīdzinot un ieklājot zem tiem jaunu bruģakmens segumu, kā arī tiks pievilkti jauni elektrības kabeļi visiem septiņiem kioskiem, no kuriem viens būs Hercoga Jēkaba biļešu kasei, bet pārējie seši kioski – tirdzniecībai.

Jaunie kioski būs vienkāršas, bet oriģinālas formas, vienotā tonalitātē ar individualizētiem, atšķirīgiem, košiem krāsu akcentiem katram kioskam. Projekta īstenošanu laikietilpīgāku padarīja atkārtotais metu konkurss, jo sākotnējā iecere bija vērienīga, taču dārga. Pašreiz izraudzītie kioski būs vizuāli pievilcīgi, saglabājot optimālas īres izmaksas potenciālajiem nomniekiem. Līdz ar jauno tirdzniecības kiosku būvniecību un uzstādīšanu tiks rīkota nomas tiesību izsole sešiem kioskiem Ostas ielas promenādē, lai noteiktu potenciālos nomniekus preču un suvenīru mazumtirdzniecībai.

Foto: Ostas ielas promenādē būs kopumā septiņi kioski – seši tirdzniecības kioski un Hercoga Jēkaba biļešu kase.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -4
    anticenzors2 21.01.2019, 08:24:44

    Vai tirgotājiem nebūtu labāk,ja atļautu katram pašam nākt ar savu būdiņu,nemaksājot nekādu nomas maksu?
    Šie jaunie ,dārgie kioski iespaidos cenas.

  • -8
    Arnis Junge 21.01.2019, 08:54:21

    Ei, nu gan... Katrs ar savu būdiņu. Tad jau promenāde izskatītos kā tirgus laukums 1985.gadā. Es i gandrīz drošs, ka ar cenām viss ir ok. Visiem jau ir skaidrs, kādas preces tur tiek tirgotas un kādi ir ieņēmumi. Būs smuki!

  • -1
    Pipars 21.01.2019, 09:18:27

    Šitie jau bus normālā cenā!
    Te pašā sākumā daži gribeja lai buvetu kioskus par cenu kas pārsniedz 50 tukstošus par 1gb.
    Labi ka paps piebremzēja!:)))

  • -4
    Mimmīte 21.01.2019, 12:08:13

    Par būdiņām viss OK!Bet laikam pienācis laiks restaurēt arī braucamo promenādes daļu,Vietām brauktuve ar ieliekumiem kā kamieļa mugura!

  • -2
    Persona 21.01.2019, 13:30:30

    Interesanti...
    Kad es uzdevu šo jautājumu pirms 1.5 gada, tad manu ideju ātri atmeta nost.
    Gandrīz priekš kam ir vajadzīgs utt..
    Un te tomēr būvēs šīs vienotā tipa būdiņas

  • -8
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 21.01.2019, 14:11:00

    Informējam, ka jaunie tirdzniecības kioski būs vienoti stila, kas uzlabos kopējo vizuālo tēlu Ostas ielas promenādē. Jauno kiosku nomas sākumcena izsolei būs pieņemama, ņemot vērā to, ka paštaisītu kiosku un birokrātiju izmaksas būtu dārgākas, nekā nomas maksa. Papildus uzlabojot kopējo vizuālo tēlu Ostas ielas promenādei, 2021. gadā tiks realizēta Brīvostas pievadceļu programma, kurā tiek plānots restaurēt Ostas ielas braucamo daļu visā tās garumā.

  • -1
    Larijs Kukarans 21.01.2019, 14:42:04

    Kāpēc,pēc jūsu domām visām būdām jābūt vienādām?Tas,kā armijā,visi vienādi,ka vemt gribas.Labi,armija ir armija,bet krastmala nav armija.Man piemēram patīk, ja ir krāsu un stilu daudzveidība.Jums kaut kādi aizvēsturiski uzskati.Jebšu tur slēpjas kaut kas cits?:)

  • -1
    kaimiņš007 21.01.2019, 19:19:18

    Jāpiekrīt, tirdzniecības kioski varētu atšķirties, atkarībā no tā, kas tiek tirgots, tad jau no attāluma būtu skaidrs, pie kādas būdiņas jāiet.

  • -2
    anticenzors2 21.01.2019, 20:03:22

    Atminos,pirms vairākiem gadiem vienā kioskā bija pārdošanā smukas krūzītes ar bildi,kur Lembergs aiz zviedru gardīnēm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: