Plašākais Eiropas Savienības atbalsts videi draudzīgu autobusu transporta attīstībai paredzēts Ventspilij, liecina Centrālā finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) informācija.

CFLA ir nosūtījusi uzaicinājumu sešām pašvaldībām gatavot un iesniegt projektus Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējuma ieguldīšanai, lai ar investīcijām autobusu satiksmē attīstītu videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru. Kopumā šajā programmā līdz 2018.gada 31. decembrim paredzētais finansējums ir ne mazāks kā 13 814 585 eiro, tai skaitā KF finansējums - 11 742 397 eiro, nacionālais finansējums - ne mazāk kā 2 072 188 eiro. Līdz 2018. gada beigām pieejamais KF finansējums Ventspilī ir 4,6 miljoni eiro, Jelgavā - 1,44 miljoni eiro, Jēkabpilī - 1,1 miljons eiro, Jūrmalā - 1,2 miljoni eiro, Rēzeknē - 1,3 miljoni eiro un Valmierā - 1,9 miljoni eiro.

Programmas mērķis ir veicināt videi draudzīga sabiedriskā transporta izmantošanu un pasažieru skaita pieaugumu videi draudzīgā sabiedriskajā transportā. Paredzēts, ka ar šo ieguldījumu šajās pilsētās tiks iegādāti vai atbilstoši aprīkoti 46 videi draudzīgi sabiedriskie transportlīdzekļi. Atbilstoši programmas noteikumiem uzaicinājumi sagatavot un iesniegt projektus nosūtīti Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Rēzeknes, Valmieras un Ventspils pašvaldībai, un projektus var iesniegt pašvaldības vai komersanti, kuri sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus šajās pašvaldībās, izmantojot autobusus, un ar kuriem ir noslēgti sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas līgumi. Projektus iesniegt CFLA aicina līdz 31.maijam.

Paredzēts, ka projektu gaitā tiks iegādāti jauni videi draudzīgi transportlīdzekļi (autobusi), kuri darbojas ar elektrību, ūdeņradi, 100% biodegvielu, saspiesto dabasgāzi, duālo degvielas sistēmu un dīzeļdegvielu. Tāpat līdzekļus varēs investēt esošo autobusu aprīkošanai ar elektrību un saspiesto dabasgāzi, kā arī izveidot nepieciešamo uzlādes vai uzpildes infrastruktūru atbilstoši ieguldījumu veidam.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Es 22.02.2017, 11:33:43

    Varbūt varētu atdzimt arī vecie,labie gāzģeneratori?
    Autobusā vietas pietiek gan ģeneratoram,gan pieklājīgam malkas krājumam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: