Pavasaris Ventspilī nāk ne tikai ar puķu ziedēšanu un pošanos aktīvajai skriešanas, velobraukšanas, peldēšanās un viesu uzņemšanas sezonai. Tikko laika apstākļi nostabilizējas un kļūst siltāks, mūsu pilsētā sākas tradicionālie ielu, iekšpagalmu un citu objektu remontdarbi, kas iedzīvotājiem ne vienmēr patīk, taču vēlāk rezultāts ir pieciesto neērtību vērts.

Remontdarbi uzsākti Gāliņciemā, Līgatnes ielā, kur posmā no Tukuma līdz Vārves ielai esošā grants seguma vietā tiks ieklāts jauns bruģakmens segums, kā arī izbūvēts apgaismojums un veikti apzaļumošanas darbi. Ielas posms nav liels, tie ir aptuveni 70 metri, taču šis ir vienīgais šobrīd vēl palikušais grants seguma ielas posms Gāliņciemā. Darbus veic SIA Ostas celtnieks.

Smagā tehnika ir gatavībā uzsākt darbus arī Pārventā, P. Stradiņa ielas 8 iekšpagalmā, kur paredzēts izbūvēt brauktuvi uz Pārventas Mežaparku. Nākamais objekts, kur veiks labiekārtošanu, turpinot pērn aizsāktos darbus, ir Embūtes ielas 49 iekšpagalms. Tajā iecerēts izbūvēt jaunu basketbola laukumu, bērnu rotaļu laukumu un papildu autostāvvietas.

Tas nebūs vienīgais šogad labiekārtotais iekšpagalms – darbus iecerēts veikt deviņos pagalmos, četros no tiem izbūvējot jaunus bērnu rotaļu laukumus.

Aprīļa beigās uzsāks ventspilnieku iecienītās Būšnieku ezera peldvietas rekonstrukciju. Paredzēts veikt brauktuves un autostāvlaukuma esošā seguma remontdarbus, atsevišķās vietās to nomainot. Atpūtas vietā izvietos soliņus, veloturētājus, atkritumu urnas, jaunus piknika galdus un soliņus pie ugunskura vietas. No stāvlaukuma izveidos gājēju celiņus un kāpnes uz ezeru, bet ezerā – jaunu laipu. Būšnieka krastu attīrīs no celmiem, niedrēm un gružiem, peldvietas teritorijā iestādīs trīs priedes.

Ir izsludināts arī iedzīvotāju ilgi gaidītais iepirkums Veloceliņa apkārt Būšnieku ezeram seguma virskārtas uzlabošana, kas paredz labiekārtot esošo iebraukto celiņu no Būšnieku ezera peldvietas līdz laivu bāzei vairāk nekā 3 km garumā. Tas solās būt jauns, interesants maršruts, ko izmantot gan riteņbraukšanai, gan citiem aktīvās atpūtas veidiem. Plānots, ka veloceliņa labiekārtošanas darbi varētu sākties aprīļa beigās vai maija sākumā.

Gatavojas atpūtas sezonai

Pēc ziemas sezonas sagatavošanās vasarai uzsākta jau martā – veikta pilsētas laukumu un bērnu parku rotaļu iekārtu apsekošana un pārbaude, fiksēti bojājumi, veikti nepieciešamie remontdarbi un elementu nomaiņa.

Rotaļu iekārtu pārbaudi, kā arī to atbilstību drošības prasībām un TÜV sertifikātam veica sertificēts inženieris, kurš par katru iekārtu izsniedza pārbaudes protokolu un uzlīmi, kas apliecina rotaļu iekārtas atbilstību drošības prasībām.

Ir uzsākti ikgadējie pludmales sagatavošanas darbi jaunajai sezonai: gājēju koka celiņu atjaunošana un uzstādīšana, rotaļu elementu apkope, soliņu, atkritumu urnu izvietošana, pārģērbšanās kabīņu labošana, dušu pieslēgšana, dažādi krāsošanas darbi, smilšu līdzināšana un smiltīs iepūstā inventāra atrakšana. Sakārtoti arī volejbola laukumi, veikta futbola vārtu un vingrošanas iekārtu apkope, uzstādīti āra trenažieri, velostatīvi un informatīvie stendi.

Pāri kāpai no Dienvidu mola stāvlaukuma tiek izbūvētas jaunas kāpnes, notiek arī Dienvidu mola stāvlaukuma skatu torņa remontdarbi.

Ventspils puķu dobēs savas krāsainās ziedu cepures šopavasar demonstrē 80 928 sīpolpuķes, kas iestādītas pērnā gada rudenī – ap 46 tūkstoši dažādu krāsu tulpju, apmēram 13 tūkstoši narcišu, vairāk nekā 9 tūkstoši krokusu, kā arī īrisi, lilijas, erantes un hiacintes.

Pakāpeniski dažādās vietās dobēs tiek stādītas viengadīgās pavasara puķes, to kopā būs vairāk nekā septiņi tūkstoši. Izvietotas arī 11 puķu piramīdas, kurās rotājas 12 dažādu šķirņu atraitnītes. Kopā torņos iestādīti 2420 puķu stādi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: