Šorīt Kurzemē un Latvijas centrālajā daļā uz vairākiem ceļu posmiem izveidojies apledojums, turklāt atsevišķos rajonos Kurzemē snieg, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apledojuma veidošanās novērojama Rīgas apvedceļa posmā no Salaspils līdz Babītei, Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas šosejas posmos no Rīgas līdz Kalnciemam un no Apšupes krustojuma līdz Liepājai, kā arī Ventspils šosejas posmos no Rīgas līdz Priedainei un no Tukuma līdz Strazdei.

Slidenajos ceļa posmos tiek veikti brauktuves kaisīšanas darbi apledojuma likvidēšanai. Sākot no plkst.3 ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 57 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāju darbība ir vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu, taču tā nevar novērst ceļu apledošanu, tāpēc autovadītājiem jārēķinās, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien vietām Kurzemē un Vidzemē gaidāms sniegs un lietus, kas atsevišķos ceļa posmos veicinās apledojuma veidošanos.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: