Jūnija otrā dekāde Latvijā aizritējusi ar vidējo gaisa temperatūru plus 14,4 grādi, kas ir 0,4 grādus zemāk par ilggadējo normu, pārspēti arī minimālās gaisa temperatūras rekordi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dekādes laikā tika pārspēti vairāki minimālās gaisa temperatūras rekordi - 16.jūnijā Pāvilostā (plus 2,9 grādi), bet 17.jūnijā Mērsragā (plus 0,5 grādi) un Ainažos (plus 1,2 grādi). Saules spīdēšanas ilgums Latvijas teritorijā dekādes laikā bija nedaudz virs normas, tomēr 18.jūnijā mākoņi sauli aizsedza gandrīz visas dienas garumā.

Dekādes pirmā puse bija ievērojami sausāka par dekādes beigām, kad arī izlija lielākā daļa nokrišņu. Kopumā aizvadītā dekāde, līdzīgi kā pirmā, bija ievērojami sausāka par normu - Latvijā izlija vien 5,9 milimetri nokrišņu, kas ir 26% no normas. Pērkona negaiss tika reģistrēts tikai 20.jūnijā Kolkā.

Vidējais vēja ātrums bija mazāks par normu, arī brāzmās vējš bija ar ātrumu 15 metri sekundē un vairāk sasniedza vien vietām atsevišķās dienās. Visstiprākās vēja brāzmas bija 18.jūnijā Liepājas ostā - 18 metri sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: