Pirmo reizi Latvijā notiks ekspedīcija Medņu Medības Slīteres nacionālajā parkā

Biedrība Dabas Draugi svētdien 26.aprīlī aicina piedalīties safari tipa auto ekspedīcijā Medņu Medības, kuras mērķis ir iepazīties ar Slīteres nacionālā parka dabas bagātībām un ar savām acīm ieraudzīt medņu tēviņu un medņu vistu.

Medņu Medības sāksies saullēkta laikā Ventspilī 26.aprīlī plkst. 6:00. Lai nodrošinātu mērenu klusumu un palielinātu iespēju medņus patiešām ieraudzīt, ekspedīcijas komanda virzīsies cauri Slīteres nacionālajam parkam, braucot lēni ar ātrumu 30-50km/h un ievērojot distanci starp mašīnām vismaz 300 metrus.

Mednis ir lielākais fazānu dzimtas putns Latvijā, cilvēku uzmanību piesaista ar savu skaistumu. Mednis ir iekļauts Latvijas Sarkanajā grāmatā, jo mūsdienās Latvijā dzīvo tikai 2000-3000 medņu tēviņi un mazliet vairāk mātītes. Slīteres nacionālais parks medņu vērošanai izvēlēts, jo tā ir īpaši klusa vieta, kurā iespējams doties safari tipa ekspedīcijā ar auto un pa ceļam novērot pārsteidzoši atšķirīgus putnus un dzīvniekus, kuri dzīvo Latvijā.

 

Pavasaris ir labākais laiks medņu vērošanai, jo putni kāzu jeb riesta laikā ir pamanāmāki kā citos gadalaikos. Projekta izpētes braucienā iepriekšējā nedēļas nogalē mēs novērojām vairākus medņu pārus un ir pārliecība, ka medņus novērot būs iespējams arī ekspedīcijas dalībniekiem 26.aprīlī.

 

Medņu tēviņi var būt bezbailīgi un uzbrūkoši. Dabas draugiem ir aizliegts tuvoties vai pieskarties medņiem. Ekspedīcijas dalībniekiem būs jāievēro stingri drošības noteikumi, kas izstrādāti sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un vadošajiem ornitologiem tā, lai nodrošinātu ekspedīcijas dalībnieku drošību un iespējami maz traucētu Slīteres nacionālā parkā mītošos medņus un citus dzīvniekus.

 

Ekspedīcijā varēs piedalīties 5 līdz 10 komandas. Komandu veido vienas mašīnas pasažieri. Pieteikšanās līdz 23.aprīlim biedrības Dabas Draugi mājas lapā www.dabasdraugi.lv vai zvanot 29372787. Par satikšanās vietu pieteikto komandu kapteiņi tiks informēti personīgi. Ekspedīcijas noslēgums plānots ap plkst. 10:00 Kolkas ragā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: