Šorīt braukšanas apstākļus pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina apledojums, turklāt Vidzemē, Latgalē un dažviet Kurzemē vietām ir arī bieza migla.

Šonakt gaisa temperatūra daudzviet Latvijā noslīdēja zem nulles, bija migla un līdz ar to uz ceļiem veidojās apledojums.

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Daugavpils un Valmieras šosejām faktiski visā to garumā, pa jauno Maskavas šoseju tuvāk Koknesei, pa vairākiem Vidzemes šosejas posmiem, pa Ventspils šoseju pie Ventspils, kā arī pa Liepājas šoseju no Apšupes līdz Saldum.

Pa reģionālajiem ceļiem apledojums braukšanu apgrūtina Rīgas, Aizkraukles, Daugavpils, Dobeles, Jēkabpils, Krāslavas, Preiļu, Valkas un Valmieras apkaimēs. Pa vietējas nozīmes ceļiem braukšanas apstākļi joprojām ir apgrūtināti faktiski visā Latvijā.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 118 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno ceļa posmu kaisīšanu un preventīvo pretapledojuma apstrādi.

LVC atgādina, ka pavasarī, kad grunts nevienmērīgi atkūst un pārmitrinās, ceļu izturība samazinās. Tas īpaši negatīvi ietekmē lauku ceļus. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, lielā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem ir ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Tiek ierobežota transportlīdzekļu kopējā faktiskā masa (lielākoties 10 tonnas), un uzstādītas attiecīgās ceļa zīmes.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: